Carte şi arte pentru toţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci zile de literatură şi colocvii despre teatru şi cinematografia contemporană

Seria de evenimente „Carte şi Arte” începe astăzi, de la ora 16.00, la Teatrul de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti. Cea de-a şasea ediţie se va încheia duminică.

Un număr de 32 de edituri îşi vor prezenta oferta 2008-2009, iar revista “Dilema Veche” va lansa suplimentul pentru copii “Dilematix”. În cadrul celor cinci zile au fost programate comemorarea a 120 de ani de la moartea Iuliei Haşdeu, aniversarea a 75 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu, seara de jazz găzduită de Johnny Răducanu şi Mircea Tiberian şi multe lansări de carte.

Cristian Mungiu şi Cristi Puiu se numără printre regizorii noului val care au fost invitaţi, duminică, de la ora 16.00, să participe la dezbaterea “O nouă generaţie cinematografică pe vechile dureri”.

Atenţie specială pentru teatru

O dezbatere despre teatrul contemporan, la care vor participa, printre alţii, Marius Manole, Antoaneta Zaharia, Rodica Popescu-Bitănescu, va avea loc vineri, de la ora 15.30. Seria de evenimente dedicate teatrului este completată de lansarea volumului “Poeţi actori, actori poeţi”, o antologie de Mircea Ghiţulescu, în care sunt adunate poezii de Radu Beligan, Horaţiu Mălăele, Adrian Pintea, Toma Caragiu ş.a.

Ediţia de anul acesta îşi doreşte să se implice şi social. „Am organizat o licitaţie de carte veche pentru colecţionari şi pentru împătimiţii universului literar”, a declarat Lucia Ovezea, preşedintele Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor - Patronat al Cărţii, organizator al evenimentului. Din fondurile obţinute va fi sprijinit un tânăr talentat din România.

Evenimente importante

Vineri, 26 septembrie
 
Lansare carte: “Poeţi actori, actori poeţi”.
Participă: Mircea Albulescu, Ioana Crăciunescu (ora 17.30).
Recital: Horaţiu Mălăele (ora 19.30).

Sâmbătă, 27 septembrie
 
Masă rotundă: “Cărţile copilăriei” - prezentarea suplimentului “Dilematix” al revistei “Dilema Veche”.
Invitaţi: Andrei Pleşu, Mircea Vasilescu, Adina Popescu ş.a. (ora 13.00).
Maraton de jazz: Mircea Tiberian, Johnny Răducanu şi invitaţii lor (de la ora 21.00 până la ora 24.00).

Duminică, 28 septembrie

Dezbatere: “O nouă generaţie cinematografică pe vechile dureri”.
Invitaţi: Cristian Mungiu, Copel Moscu, Hanno Hoffer, Cristi Puiu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite