Caricaturistul "Adevărului", la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Pătrăşcan, caricaturistul ziarului "Adevărul", va avea o expoziţie cu peste 50 de lucrări în Belgia, în foaierul Teatrului Poeme din Bruxelles, alături de graficianul Leonte

Costel Pătrăşcan, caricaturistul ziarului "Adevărul", va avea o expoziţie cu peste 50 de lucrări în Belgia, în foaierul Teatrului Poeme din Bruxelles, alături de graficianul Leonte Năstase.

Costel Pătrăşcan este sociolog şi a fost molipsit de "microbul" caricaturii în 1990. A realizat câteva mii de desene şi a câştigat premii în străinătate, la saloane de caricatură din Croaţia, Germania, Japonia, Canada, Macedonia etc.

În fiecare zi, în pagina de Opinii şi Comentarii din "Adevărul", caricaturistul surprinde temele de actualitate, în rubrica "De râsul lumii". Cu toate că tuşul desenelor sale este acid, Pătrăşcan n-a fost dat niciodată în judecată de cei criticaţi.

La vernisajul expoziţiei de grafică umoristică vor participa ambasadorul României la Bruxelles, Ion Jinga, Principele Radu de Hohenzollern şi principesa Margareta şi Monique Dorsel, conducătoarea teatrului Poeme, căreia i se va decerna meritul cultural în grad de comandor, în semn de apreciere pentru promovarea culturii române în capitala UE.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite