Campanie de lectură pentru copiii defavorizaţi: „Citeşte pentru doi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima reţea socială de lectură românească, Booktopia.ro, demarează o campanie de lectură socială, în sistem de voluntariat, de la mijlocul lunii.

Campania „Citeşte pentru doi!" se desfăşoară timp de patru weekenduri consecutive - 17-18 şi 2-25 martie, 31 martie-1 aprilie şi 7-8 aprilie -, în care voluntarii pot să ajute, pentru o oră, un copil dintr-o categorie defavorizată citind.
Cei care se înscriu în campanie vor găsi pe Booktopia.ro sugestii de cărţi, oferite cu reducere de 30% de librăria online elefant.ro.

De asemenea, fiecare dintre cei implicaţi va afla detalii despre copiii aflaţi în programul de lectură şi poveştile lor preferate sub îndrumarea fundaţiei Hope and Homes for Children.

"Citeşte pentru doi! îşi propune să reinstaureze o veche funcţie a lecturii: cea socială. Este un exerciţiu de citit altruist şi de deschidere faţă de ceilalţi. Poate e doar un pretext, poate e un scop în sine - asta depinde de voi. Cărţile pot ajuta la pătrat, dar pot fi şi ajutate. Majoritatea dintre noi îşi cumpără mai multe cărţi decât vor avea vreodată timp să citească. Deci e şi o ocazie de a mai salva nişte cărţi de la tocul uşii sau urme de pahare pe copertă", povesteşte Alexandra Rusu, Managing Partner Booktopia.ro.

Înscrierile se fac online, pe http://www.booktopia.ro/citestepentrudoi, până la 16 martie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite