Bucureştiul devine capitala teatrului de animaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a şaptea a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie" se va desfăşura între 24 noiembrie şi 4 decembrie, la Bucureşti.

Copiii vor putea vedea în festival cele mai bune, mai recente, mai jucate titluri şi mai premiate spectacole ale teatrului românesc, adică cele mai cunoscute şi mai iubite basme ale literaturii universale şi româneşti.

Cu ajutorul păpuşilor şi al marionetelor, Teatrul Ţăndărică promite să creeze o atmosferă de basm, prin reprezentaţii ale teatrelor invitate din ţară, dar şi din străinătate.

Mari trupe în festival

În festival vor participa trupe de profil din România (Bucureşti,Galați, Arad, Alba Iulia, Cluj Napoca, Tg. Mureş, Craiova, Iaşi), dar şi din străinătate (Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia, Israel).

De asemenea, vor avea loc numeroase workshop-uri (de pantomimă, de origami, de teatru de umbre, construcţie de păpuşi din baloane şi şosete), lansări de carte, vernisarea unei expoziţii de scenografie, proiecţii cu spectacole de animație, conferințe susținute de personalități remarcabile din România (Cristian Pepino, Victor Ioan Frunză, Mihai Gruia Sandu) sau din străinătate ca Marek Waszkiel, director al Teatrului de păpuşi din Byalistok şi Ivica Simic, director de teatru şi secretar general ASSITEJ).

„O secțiune specială este dedicată spectacolelor studențeşti (UNATC Bucureşti), dăm o şansă şi inițiativei particulare în domeniu (Compania Hai-Hui), toate alcătuind un program extrem de dens care a necesitat un mare volum de muncă, de energie, creativitate, capacitate de organizare", precizează un comunicat al Teatrului Ţăndărică.

De asemenea, va fi acordat Premiul de excelență în arta animației, care din acest an poartă numele de Michaela Tonitza Iordache, doamnei Carmen Mărginean, experimentată marionetistă a Teatrului de marionete din Arad.

În 2010, a fost instituit un premiu similar pentru corpul tehnic, care anul acesta se va acorda domnului Victor Truță, sculptor de păpuşi la Teatrul Gulliver din Galați, ajuns la venerabila vârstă de 81 de ani.

Propunerile de spectacole satisfac cele mai exigente gusturi şi sunt o demonstraţie de virtuozitate interpretativă, cu păpuşi bidimensionale, marionete şi actori la vedere, folosind mijloace de expresie dintre cele mai diverse.

Festivalul este organizat de Teatrul de Animație Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi sub egida UNIMA România.

Pentru programul complet, accesaţi http://www.teatrultandarica.ro/festival.html

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite