Angela Gheorghiu cântă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mari muzicieni şi actori din România se vor întâlni sâmbătă în acelaşi spectacol, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB).Soprana Angela Gheorghiu, pianistul Dan Grigore, actorii Victor Rebengiuc, Horaţiu Mălăele şi Radu Beligan participă la „Sărbătoarea muzicii“.

Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, va fi prezent în sală în calitate de amfitrion al spectacolului, dar şi ca recitator de poezie. Evenimentul va avea loc în Sala Mare, cu o capacitate de 1.114 locuri, sâmbătă, 27 iunie, de la ora 19.00.

„Cu acest prilej, vom inaugura şi pianul de concert Yamaha, un instrument nou, achiziţionat, anul trecut, de Teatrul Naţional din Bucureşti“, a declarat Ion Caramitru, pentru „Adevărul“.

Directorul TNB a spus că vrea să permanentizeze asemenea evenimente muzicale de anvergură, nu numai în vara aceasta, ci şi în viitor. Teatrul Naţional a încheiat, în 15 iunie, stagiunea 2008-2009, suspendând până la toamnă toate reprezentaţiile din repertoriul propriu.

Artişti de elită

„Am avut privilegiul ca soprana Angela Gheorghiu şi pianistul Dan Grigore să accepte să vină la această sărbătoare muzicală. Fiecare dintre ei a recomandat câţiva invitaţi care să participe la concert“, a precizat Caramitru. Spectacolul va dura cel puţin o oră şi jumătate şi va încerca să menţină un echilibru între muzică şi poezie.

Alături de cei doi artişti vor mai urca pe scenă violonistul Gabriel Croitoru, jazzmanul Johnny Răducanu şi pianistul Mihai Ungureanu, fost student al lui Dan Grigore şi în prezent directorul Filarmonicii din Craiova. O altă vedetă a spectacolului va fi şi vioara Guarnieri din 1731, un instrument care i-a aparţinut compozitorului George Enescu.

Vioara a fost evaluată la suma de 2.000.000 de euro şi i-a fost dată în folosinţă violonistului Gabriel Croitoru, pentru o perioadă de trei ani. Artistul a câştigat dreptul de a cânta la acest instrument în urma unui concurs organizat de Muzeul Naţional „George Enescu“. Spectacolul de sâmbătă seara va beneficia şi de prezenţa unor actori importanţi. Radu Beligan, Horaţiu Mălăele şi Victor Rebengiuc vor recita poezii alese chiar de ei.

Pianistul Dan Grigore va cânta solo, dar îi va acompania şi pe artişti, inclusiv pe soprana Angela Gheorghiu. Teatrul Naţional din Bucureşti este organizatorul acestui eveniment care este asimilat sărbătorii internaţionale „Fête de la Musique“, iniţiată în 1982, în Franţa, şi care a avut loc săptămâna trecută, în circa 100 de ţări.

Patru categorii de bilete

Spectacolul „Sărbătoarea muzicii“ începe sâmbătă, 27 iunie, ora 19.00, la Teatrul Naţional Bucureşti. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului şi au preţuri de 30 de lei, 50 de lei, 80 de lei şi 100 de lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite