"Brida", despre dragoste şi magie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un volum semnat de Paulo Coelho a apărut în librării săptămâna aceasta Editura Humanitas lansează mâine romanul "Brida", al scriitorului Paulo Coelho. Cartea a fost tradusă în 24 de

Un volum semnat de Paulo Coelho a apărut în librării săptămâna aceasta

Editura Humanitas lansează mâine romanul "Brida", al scriitorului Paulo Coelho. Cartea a fost tradusă în 24 de limbi şi s-a aflat în topul vânzărilor în Rusia şi Cehia.

"Brida", una dintre cele mai aşteptate cărţi ale toamnei, va fi lansată miercuri, la Editura Humanitas. Publicată în Brazilia, în 1990, a treia carte scrisă de Paulo Coelho după "Alchimistul" a fost tradusă în 24 de limbi şi a devenit rapid numărul 1 în topul bestsellerurilor din Rusia, unde s-a vândut în peste 250.000 de exemplare, fiind de asemenea una dintre cele mai bine vândute cărţi în Olanda, Grecia şi Africa de Sud.

În Germania se află pe locul patru din lista celor 60 de bestselleruri, în numai două săptămâni epuizându-se mai bine de 40.000 de exemplare. În Cehia, s-a aflat pe primul loc în topul bestsellerurilor şi pe locul 5 în Irlanda.

Oamenii sunt atraşi de mister

"În <> am spus povestea unei tinere care pătrunde în tainele vrăjitoriei şi a experienţelor cu diferite ritualuri magice", declară autorul, care mai spune că, atunci când a publicat cartea în Brazilia, tema laturii feminine a divinităţii era destul de străină de percepţia oamenilor. Totuşi, odată cu trecerea timpului, a observat o schimbare în modul de receptare a acestora.

"Oamenii au devenit mai deschişi spre o abordare intuitivă a lumii şi mai puţin convinşi de regulile rigide ale societăţii. Am avut sentimentul că lumea acceptă din ce în ce mai mult misterul."

Magia, o cale de autocunoaştere

"Brida", a treia carte scrisă de Paulo Coelho după "Alchimistul", spune povestea unei tinere de 21 de ani, care vrea să fie iniţiată în puterile magiei sau, cum spune ea însăşi, "pentru a găsi răspunsul la întrebările din viaţa mea, pentru a cunoaşte puterile oculte şi, poate, pentru a călători în trecut şi viitor."

În căutările ei, întâlneşte un înţelept care-o învaţă să-şi înfrângă temerile şi o femeie care-o învaţă să danseze ascultând muzica tainică a lumii. Amândoi văd că ea are un dar, însă ştiu că acest dar nu are valoare decât dacă ea ajunge să-l descopere singură.

"Marele talent al lui Paulo Coelho pare a fi uşurinţa cu care li se adresează tuturor în acelaşi timp. El este un dascăl indulgent şi totodată plin de empatie. Acesta este secretul succesului extraordinar al autorului ale cărui cărţi s-au vândut în 100.000.000 de exemplare în lumea întreagă", spune Dana Goodyear, de la "The New Yorker".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite