Bookfest, luat cu asalt de 70.000 de cititori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cel al încasărilor.Cu toate că o parte din expozanţi s-a revoltat din cauza introducerii biletului de intrare de 4 RON, după primele zile temerea lor a fost spulberată. Faţă de târgul de

cel al încasărilor.
Cu toate că o parte din expozanţi s-a revoltat din cauza introducerii biletului de intrare de 4 RON, după primele zile temerea lor a fost spulberată. Faţă de târgul de vară de anul trecut, jumătate dintre expozanţi spun că au încasat mai mult, 21% au avut încasări similare şi 29% au înregistrat o scădere a încasărilor, se arată într-un studiu efectuat de agenţia Admis Advisors. Târgul a fost vizitat în cele cinci zile de aproximativ 70.000 de persoane, dintre care 21.590 au cumpărat bilete de intrare. În ultimele două zile, vizitatorii au stat la coadă pentru a intra la târgul de carte, care s-a bucurat de cea mai bună mediatizare de până acum. Un lucru îmbucurător este că 89% dintre vizitatori au plecat de la târg cu cărţi, majoritatea investind între 100-300 RON.

"Codul lui Da Vinci", cea mai vândută carte
Anul acesta, pentru a evita "suspiciunile" şi pentru a nu semăna "amărăciune în rândurile expozanţilor", după cum apreciază organizatorii, nu s-au mai acordat premiile pentru "Cartea de succes", "Autorul de succes", "Cel mai îndrăgit autor român" şi "Cea mai îndrăgită editură" de la Bookfest. Cea mai vândută carte a târgului a fost "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown.

Gabriel Liiceanu nu mai sta in aer
Gabriel Liiceanu a anunţat că nu va mai candida la preşedinţia Asociaţiei Editorilor din România, pe care o conduce din 1999, mandatul său expirând pe 27 iunie a.c. "Nu există un statut care limitează mandatele, însă au trecut şapte ani. Eu cred că este mult. În momentul de faţă cred că există mulţi membri ai AER care nu se recunosc în mine şi mulţi membri în care eu nu mă recunosc", ne-a declarat Gabriel Liiceanu. Actualul preşedinte al Asociaţiei l-ar vedea în locul său şi îl susţine pe directorul editurii All Beck, Radu Dimitriu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite