Bookfest declanşează competiţia valorii literare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a decis, după trei luni de scandal, să ducă la capăt proiectul fără sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Cultelor, apelând la o serie de sponsori, care au acoperit 20% din

a decis, după trei luni de scandal, să ducă la capăt proiectul fără sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Cultelor, apelând la o serie de sponsori, care au acoperit 20% din cheltuieli. Prima ediţie a târgului de carte, care are un buget de 255.000 euro, încă este măcinată de neînţelegeri.

Biletul de intrare costă 4 RON
Chiar înainte de deschiderea oficială a "Bookfest", Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte acuză AER că biletul de intrare de 4 lei constituie "o barieră financiară importantă în faţa unui mare număr de iubitori ai cărţii". "Dacă s-ar fi găsit sponsori mai mulţi, s-ar fi renunţat la biletul de intrare. Această fatală soluţie nu are numai neajunsuri. Evenimentele de acest gen capătă demnitate printr-o minimă valorizare sub forma taxei de intrare", s-a justificat Gabriel Liiceanu, preşedintele Asociaţiei Editorilor. Biletul de intrare costă 4 RON, iar pentru toată perioada salonului - 10 RON. Copiii, elevii, studenţii şi pensionarii au acces gratuit. Timp de cinci zile, până duminică, 18 iunie, între orele 9.30-20.00 (vineri până la ora 22.00, iar duminică ora 19.00), pe o suprafaţă de 8.600 mp, peste 200 de expozanţi îşi vor prezenta oferta editorială. Vor avea loc nu mai puţin de 180 de evenimente specifice.

Nevăzătorii au stand propriu
"Agora" este spaţiul rezervat dezbaterilor, prezentărilor de carte, meselor rotunde, întâlnirilor cu autorii. Peretele de amintiri îşi aşteaptă micii vizitatori să deseneze sau să scrie despre lumi imaginare sau reale. Lecturile publice, noutăţile editoriale, conversaţiile literare, sesiunile de autografe au şi ele scena lor, cea literară. Copiii sunt invitaţi în "Clubul poveştilor". "Bookfest Boutique" găzduieşte un pavilion al jurnalelor, agendelor, ilustratelor, articolelor pentru birou, papetăriei de lux. Pentru nevăzători, dar şi cei care vor să se lase cuprinşi doar de muzicalitatea textelor, în Hala 13, a fost creat un spaţiu original, "Lectura pe întuneric", pentru ascultarea audiobook-urilor. Duminică, între orele 16.30-17.00, vor fi acordate premiile Bookfest (cartea de succes, autorul de succes, cel mai îndrăgit autor român, cea mai îndrăgită editură), reflectând preferinţa publicului. Va avea loc şi o tombolă. Câştigătorii vor primi cărţi la "cub", de la 0,6 până la 1 metru, cu noutăţile editoriale ale salonului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite