BookLand, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri-seară s-a încheiat prima ediţie a Târgului de carte BookLand, de la AFI Palace Cotroceni, la care au fost prezente peste zece edituri. Pentru Editura Adevărul, prezenţa la BookLand a fost un succes, vânzările depăşind până duminică, la ora 15.00, 24.500 de lei.

Editurile Corint, Leda, Ibu Publishing şi Editura Adevărul, dar şi librăria online BuyBooks au fost prezente la prima ediţie a Târgului BookLand, desfăşurat între 15 şi 17 aprilie, la AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. Editura Polirom a fost, de asemenea prezentă, cu aproximativ 10.000 de volume.

BookLand a adus cartea la mall - „ne-am dorit să aducem cartea în mijlocul oamenilor", declara Mihaela Petrovan, organizator -, îmbinând evenimentele culturale, precum lansările şi dezbaterile, cu divertismentul. Printre cei care au concertat pe scena BookLand au fost trupa „Heaven", dar şi artişti ca Florin Chilian, sau trupa Akcent, al cărei concert a debutat ieri-seară, de la ora 20.00.

Lansările de carte care au avut loc la „BookLand" au inclus volumul „Mormântul comunismului românesc", de Alexandru Matei, apărut la Editura Ibu Publishing.  Editura Leda a lansat la BookLand romanele din colecţia Thriller: „Recuperatorii" de Eric Garcia, „Dublă constrângere" de Chris Bohjalian, „Viziuni însângerate" de Kay Hooper şi „Furioşii" de David Moody. Editura Rentrop&Straton a organizat dezbaterea „De la print la digital. Care este drumul corect?", iar publicistul Tudor Octavian, autorul albumului „Tablouri frumoase, autori necunoscuţi", şi-a prezentat cartea alături de criticul de artă Pavel Şuşară.

Editura Adevărul, cărţi epuizate

Ieri, la târgul de carte a fost prezentă şi gimnasta Andreea Răducan pentru a-şi lansa cartea „Reversul medaliei", apărută la editura Tango. Editura Adevărul a vândut la BookLand de 24.500 de lei, până ieri, la ora 15.00, când standul editurii fusese aproape golit. S-au cumpărat cărţi din toate colecţiile, vânzările fiind de 6.500 de lei în prima zi a târgului şi depăşind 13.000 de lei în a doua zi.

Editura Adevărul a adus la târg deopotrivă cărţi şi filme. Cititorii au cumpărat volume din colecţii precum „Alexandre   tr-o viaţă" sau „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă".

De asemenea, au putut  fi  achiziţionate volumele unor publicişti cunoscuţi: „Sfârşitul Ceauşeştilor" şi „Crimele Revoluţiei", de Grigore Cartianu, „Dracul şi mumia", de Stelian Tănase sau „Un secol cu Neagu Djuvara", de George Rădulescu, precum şi DVD-uri din seria „Filme de Paşte". 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite