Bloguri româneşti la Festivalul de la Graz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe site-ul "Blog The Theatre", spectacolele de teatru, de 30 de minute, pot fi urmărite în direct Trei piese după cinci bloguri româneşti, câştigătoare ale concursului organizat de Teatrul

Pe site-ul "Blog The Theatre", spectacolele de teatru, de 30 de minute, pot fi urmărite în direct

Trei piese după cinci bloguri româneşti, câştigătoare ale concursului organizat de Teatrul Bulandra, participă în competiţia Festivalului "Blog The Theatre" de la Graz.

Începând de astăzi şi până vineri, se joacă la Graz (Austria) "Re:Re:Re: Hamlet" de Maria Manolescu, după blogurile Ozanessme şi Zuzu, în regia lui Radu Apostol, "Buy me with a coffee", de Peca Ştefan, după blogurile Ozanessme, Kaiser Gogu şi Janie, în regia Anei Mărgineanu, şi "Scent of a woman" de Daniel Popa, după blogul Abjectu, în regia lui Daniel Popa.

Abjectu, colegul nostru de la ziarul "Adevărul", care a dorit să-şi păstreze anonimatul, pentru a menţine aura de mister al blogului, ne-a spus că încă nu-i vine să creadă că o însemnare de pe blogul său (abjectu.weblog.ro) a ajuns subiect pentru un spectacol de teatru, care se află într-o competiţie cu alte piese din Austria, Ungaria, Polonia şi Italia.

Tampoane parfumate

"În doi ani, de când am început, s-au adunat vreo treizeci şi ceva de însemnări. Mi-am deschis blog ca să fac o glumă proastă pe seama unei colege de la ziarul la care lucram pe vremea aceea. Era o mândră de-asta plină de ifose, super-glamour, fancy, cool şi trendy, care avea impresia că mă dădeam la ea - de fapt, eu nici nu băgasem de seamă că există. Ei bine, tipa asta mă vorbea pe la colţuri că sunt misogin, că am nume naşpa, mă rog, comentarii de-ăstea... Şi am zis: <> , şi aşa a apărut prima însemnare de pe blog, care era o răutate de-asta faţă de femei", a povestit Abjectu.

Postul ales pentru piesa lui Daniel Popa este despre o campanie publicitară la tampoane parfumate.

Când am citit prima dată textul Abjectului m-am trezit după vreo două pagini că încep să citesc cu voce tare - atât de mult mi-a plăcut
Marius Capotă,
actorul care va intra în pielea Abjectului

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite