Biografia lui Marquez, lansată în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticul literar Gerald Martin este autorul singurei biografii autorizate a scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, în vârstă de 81 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatură în 1982.

Martin a declarat că a avut nevoie de 17 ani pentru a finaliza cartea de 500 de pagini „Gabriel Garcia Marquez, A Life“, lansată recent în SUA. „Este povestea unui om care pur şi simplu a reuşit să facă tot ceea ce a dorit în viaţa sa“, a declarat recent Gerald Martin, la un eveniment literar care a avut loc la Ambasada Columbiei la Washington, organizat cu ocazia lansării în SUA a operei „Gabriel Garcia Marquez, A Life“.


Versiunea lungă a biografiei are 2.000 de pagini şi 600 de note de subsol. Lucrarea a fost lansată în limba engleză în toamna lui 2008, iar o traducere în limba spaniolă este prevăzută pentru septembrie. Biograful a intervievat peste 300 de persoane, printre care şi mama scriitorului, liderul cubanez Fidel Castro, un bun prieten al lui Gabriel Garcia Marquez. Martin a mai stat de vorbă cu scriitorii Carlos Fuentes şi Mario Vargas Llosa.

 

 

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite