"Mă numesc Benicio Del Toro şi sunt Ernesto Che Guevara"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Del Toro, protagonistul filmului lui Soderbergh, candidează la Premiul pentru interpretare Astfel s-a prezentat protagonistul filmului-fluviu (4 ore şi 18 minute) al lui Steven Soderbergh,

Del Toro, protagonistul filmului lui Soderbergh, candidează la Premiul pentru interpretare

Astfel s-a prezentat protagonistul filmului-fluviu (4 ore şi 18 minute) al lui Steven Soderbergh, Che.

Este straniu să te desparţi de actorul de pe ecran cu imaginea de martir, a unui fanatic al "revoluţiei generale", şi să-l vezi peste o jumătate de oră, în faţa ziariştilor, bucuros că a zărit o cunoştinţă căreia îi face şmechereşte cu ochiul.

Benicio Del Toro (un Oscar, un Urs de Argint, un Glob de Aur şi multe altele) ne-a mărturisit: "Când eram puşti, nu ştiam dacă Che Guevara a fost un <> sau nu. Am văzut într-o zi o fotografie de-a lui zâmbind, şi atunci am vrut să ştiu cât mai multe despre el.

Asta înseamnă să intri în legendă, să trăieşti peste timp. Eu nu am vrut însă să interpretez un mit, ci un om viu, care a crezut în ceva. M-am pregătit şapte ani pentru acest rol. Separarea luminilor de umbre revine istoricilor".

Unul din favoriţii lui Sean Penn

Soderbergh nu a intenţionat câtuşi de puţin o "biografie obiectivă", ci un portret în mişcare al unui bărbat care rămâne deopotrivă în istorie şi în mitologie.

Munca lui Sean Penn a devenit şi mai grea, Benicio Del Toro este unul dintre actorii care i-au susţinut filmele sale de regizor, fiindu-i interpret în două dintre ele. Nu ştim cum se va descurca.

Sunt câţiva candidaţi la premiul de interpretare, nu e uşor să treci peste performanţa italianului Toni Servillo în rolul enigmaticului Giulio Andreotti din corozivul Il Divo. Un bob zăbavă până mâine.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite