Bauer, criticat pentru tortură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puteţi achiziţiona de mâine episoadele 4 şi 5 din serialul de succes „24“, numai împreună cu ziarul „Adevărul“

Producătorii serialului au fost criticaţi în mai multe rânduri pentru scenele în care eroul interpretat de Kiefer Sutherland tortura suspecţii.

Printre cei care au adus reproşuri serialului se numără grupări musulmane şi chiar armata Statelor Unite.Generalul Patrick Finnegan a vizitat platourile „24” pentru a vorbi cu creatorii săi despre îngrijorările sale legate de efectul pe care scenele de tortură îl au asupra trupelor americane.

Serialul „24” este unul dintre preferatele soldaţilor americani, iar comportamentul eroului Jack Bauer (Kiefer Sutherland) pare a acorda undă verde torturii. „Aş vrea ca într-un episod tortura să dea greş, pentru ca cei mici să vadă acest lucru şi să înveţe din asta”, a declarat Finnegan pentru revista „New Yorker”. „Partea proastă este că, deşi Jack Bauer este cutremurat de actul de a tortura, întotdeauna acesta pare a fi lucrul patriotic de făcut”, a adăugat Finnegan.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei Human Rights First (Drepturile Omului pe primul loc), David Danzig, este de părere că scenele de tortură au în mod clar un efect negativ. „Am vorbit cu soldaţi cu experienţă în Irak care spun că, pentru soldaţii tineri, există o relaţie directă între slujbele lor şi ceea ce văd la televizor”, a declarat Danzig.

Şi musulmanii sunt supăraţi

Un grup de activişti musulmani din SUA şi-a exprimat dezaprobarea pentru felul în care sunt portretizaţi teroriştii islamici. Câţiva reprezentanţi ai grupului au avut o întrunire cu producătorii serialului.

Purtătorul lor de cuvânt, Rabiah Ahmed, a declarat: „Impresia copleşitoare pe care o ai este teama şi ura faţă de musulmani. După ce am văzut un anume episod, mi-era teamă să merg la supermarket, ca să nu fiu văzut precum cei din serial”.

În urma discuţiei, Kiefer Sutherland a apărut într-un promo în care le explica americanilor că nu toţi musulmanii sunt asemenea celor din „24”.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite