Băsescu, chemat să facă dreptate la televoting

0
Publicat:
Ultima actualizare:

recunoscând că au falsat, iar Mihai a fost mai bun ca ei. Cooptând-o pe Nico, Akcent au pus totul pe o singură carte: popularitatea de care se bucură în rândul fanilor, însă au demonstrat că

recunoscând că au falsat, iar Mihai a fost mai bun ca ei. Cooptând-o pe Nico, Akcent au pus totul pe o singură carte: popularitatea de care se bucură în rândul fanilor, însă au demonstrat că nu au de-a face cu muzica live. Nici anul acesta nu a lipsit circul la selecţia Eurovision. Două concurente cucuiete l-au invocat pe Băsescu să facă dreptate.
Mihai Trăistariu a arătat că poate să cânte orice, că perseverenţa este bună la ceva, iar dorinţa cea mai mare a lui s-a împlinit. Linda Valori, interpreta pe jumătate italiancă, pe jumătate româncă, a renunţat la San Remo pentru Eurovision, atrăgând simpatia juriului, al cărui vot a adus-o pe locul al doilea, însă a pierdut la voturile publicului. Dora, cu o piesă compusă de Mihai Alexandru, Laurenţiu Cazan (care a plusat pe vocea tinerei de 16 ani, Lucia Dumitrescu) şi Tony Poptamaş&Desperado au plecat acasă fericiţi, chiar dacă ştiau de la început că şansele pentru primul loc sunt infime. Ei sunt, de fapt, marii câştigători. Participarea lor la Eurovision nu a însemnat decât o (re)lansare, iar publicul i-a apreciat. Măruţă, în lupta lui contra playback-ului, i-a provocat pe toţi artiştii prezenţi la dezbaterea "Eurovision pro şi contra" să facă "triluri" (mai mult sau mai puţin plăcute). Akcenţii, obosiţi, înfometaţi sau în pauză de voce, au refuzat politicos. Nico, o cântăreaţă talentată (neinspirată însă în postura de Marilyn Monroe de Dâmboviţa, atentă mai mult să nu i se urce rochia roşie sexy în cap), nu s-a sfiit să facă duet cu Tony Poptamaş sau să cânte melodia "Tornero" a lui Mihai Trăistariu. Măruţă a glumit chiar (nu fără o brumă de adevăr): "E prea târziu pentru un duet Nico&Mihai la Atena?". Costi Ioniţă, alias Umberto Tomassi, i-a sfidat pe toţi, trimiţând piesele, după spusele lui, "la mişto".
Gemenele de la Indiggo, penibile de dragul audienţei
Pentru televiziunea naţională a fost o provocare să realizeze, consecutiv, trei seri de concurs reuşite. Finala de duminică seara a stârnit cele mai multe reacţii.
Dacă vineri, gemenele de la Indiggo, îmbrăcate ca două şcolăriţe, cu cizmuliţe şi fundiţe roşii, erau numai un zâmbet şi se gândeau că o să dea lovitura cu "Be My Boyfriend", duminică a fost trimisă la înaintare mămica. Foarte supărată că "prietenii" nu au putut vota, ea a cerut anularea televotingului. Nu numai că a declanşat circul, dar s-a făcut de râs, fiind luată peste picior şi ignorată. Ba, mai mult, super-mummy a cerut 100.000 de euro despăgubiri. Culmea penibilului a fost atinsă când a invocat numele lui Traian Băsescu, chemându-l să ia măsuri.
De dragul audienţei, gemenele au fost lăsate de capul lor, să se zbenguie pe scenă, arătându-şi nonşalant lenjeria intimă. Dacă nu li se acorda atâta atenţie, iar microfonul mai stătea şi pe alţi artişti, poate că discuţia de după competiţie nu lăsa şi un gust amar milioanelor de români.

Din culise
Atmosfera din culise a fost una glacială. Niciun fel de comunicare între artiştii aflaţi în competiţie, niciun fel de intenţie de împrietenire - cum se întâmplă la finala internaţională -, ci doar o atitudine preţioasă faţă de restul competitorilor şi chiar faţă de cei din echipa care a realizat show-ul. Titus Andrei a fost primul jurat care a depus foaia cu note, dar a fost ultimul care a intrat în emisie, dând impresia că el a schimbat soarta concursului. Luminiţa Anghel, prezentatoare alături de Măruţă, susţine că s-a tot glumit în culise pe marginea siguranţei lui Trăistariu vizavi de rezultatul final, dar că nimeni nu credea că acest lucru chiar se va întâmpla. "Îi doresc succes lui Mihai, sper să facă faţă mai ales din punct de vedere emoţional. Una este să cânţi în faţa publicului tău, alta în faţa celui de la Eurovision. Mie mi-au plăcut foarte mult Dora, Jasmine şi cel mai mult Desperado. Dar şi eu am crezut tot timpul că învingători vor ieşi Akcent şi Nico", a declarat solista.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite