Aventuri literare în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt volume vor fi distribuite începând de marţi, 24 iulie, în fiecare săptămână, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 6,9 lei fiecare.

Sir Arthur Conan Doyle şi Alexandre Dumas sunt cei doi autori care le-au făcut vacanţele mai picante cititorilor, în ultima sută de ani. Primul volum, care va fi distribuit marţi, 24 iulie, va fi „Aventurile lui Sherlock Holmes", de Sir Arthur Conan Doyle. Vor urma încă trei volume, care vor fi distribuite în fiecare marţi, la preţul de 6,9 lei fiecare, împreună cu ziarul „Adevărul".

Tipărită în condiţii grafice deosebite şi conţinând ilustraţii, colecţia este în format hardcover şi cuprinde celebrele romane şi povestiri care-l au ca protagonist pe ingeniosul detectiv Sherlock Holmes, creaţie legendară a scriitorului de origine scoţiană.

Enigme dezlegate

Etalând o inteligenţă fără egal şi un spirit de observaţie ieşit din comun, protagonistul celor patru romane şi 56 de povestiri prin care Sir Arthur Conan Doyle a devenit celebru este un personaj irezistibil de mai bine de un secol. Din 1887, când a văzut lumina tiparului „Un studiu în roşu", prima povestire din serie, detectivul londonez a fascinat milioane de cititori. El care a făcut lumină în cazuri nedezlegate de autorităţi a fost, de asemenea, o mină de aur pentru cineaşti.

Celebru pentru raţionamentele sale strălucite, Holmes a fost construit după un personaj real: Joseph Bell, profesor de chirurgie la Facultatea de Medicină din Edinburgh.

Personalitatea puternică a doctorului, spiritul său de observaţie, precum şi atenţia cu care cerceta fiecare pacient în parte l-au impresionat pe Sir Arthur Conan Doyle (1859-1930), care a împrumutat cele mai multe dintre însuşirile doctorului pentru a-şi crea propriul personaj.

Un aventurier inconfundabil

Începând cu 21 august, va veni rândul lui Alexandre Dumas să cucerească prin stil şi poveste. Vor fi distribuite împreună cu ziarul romanele „Cei trei muschetari" şi „După douăzeci de ani", celebrele povestiri care îl au ca personaj principal pe neînfricatul d'Artagnan.

Calendarul apariţiilor

Sir Arthur Conan Doyle

- 24 iulie - „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 1
- 31 iulie - „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 2
- 7 august - „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 3
- 14 august - „Aventurile lui Sherlock Holmes", vol. 4

Alexandre Dumas

- 21 august - „Cei trei muschetari", vol. 1
- 28 august - „Cei trei muschetari" vol. 2
- 4 septembrie - „După douăzeci de ani", vol. 1
- 11 septembrie - „După douăzeci de ani", vol. 2
Fiecare volum va costa 6,9 lei şi va fi distribuit marţea, împreună cu ziarul „Adevărul".

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite