Artiştii luptă pentru Green Hours

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pianistul şi compozitorul Lucian Ban, Lia Bugnar, actriţă, dramaturg şi regizor, criticul literar Marius Chivu, compozitorul Vlaicu Golcea, pianistul Mircea Tiberian şi dramaturgul Peca Ştefan sunt doar câţiva dintre cei care au iniţiat mişcarea de rezistenţă culturală „Occupy Green Hours", prin care urmăresc conservarea unui spaţiu-emblemă pentru zona independentă din România. 

„La finalul lunii august 2012, una dintre ştirile fierbinţi ale televiziunilor a fost reţinerea şi acuzarea lui Voicu Rădescu, managerul clubului şi teatrului Green Hours, pentru evaziune fiscală", scriu iniţiatorii, pe blogul occupygreenhours.wordpress.com. Ei cred că în tevatura creată în jurul scandalului s-au pierdut din vedere istoria şi semnificaţia locului, precum şi rolul jucat de Voicu Rădescu ca manager cultural. Patronul clubului trebuie să plătească aproape 50.000 de euro statului şi să-şi reorganizeze contabilitatea, pentru a avea un proces cât mai uşor. Pentru a păstra vie atmosfera culturală de la Green, mai mulţi artişti organizează spectacole în clubul de pe Calea Victoriei din Bucureşti.

Mâine, de la ora 20.00, Radu Iacoban şi Tudor Istodor vor susţine un Two Men Show, „Cucuieînfrunte", iar vineri, 5 octombrie, de la ora 20.00, va fi organizată o lectură publică a piesei „Colibri", de Garret Jon Groenveld. Intrarea este liberă, iar spectatorii sunt încurajaţi să nu consume produse de la bar, ci să-şi aducă băuturi de acasă.

Această acţiune, spun organizatorii, îşi propune „opoziţia activă faţă de tentativa de preluare abuzivă a barului Green de către societatea-fantomă ai cărei reprezentanţi, după un an şi jumătate de «colaborare»,  i-au făcut denunţ penal managerului Voicu Rădescu". Rădescu se ocupă în continuare de proiectele culturale de la Green Hours, dar nu mai poate comercializa produse în subsolul de pe Calea Victoriei. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite