Artiști de renume, alături de copiii bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalităţi ale vieţii artistice şi oameni de suflet au participat la „Ziua poveştilor“, eveniment organizat în sprijinul unui program caritabil. Ieri, în zona Atrium a Magazinului Cocor a avut loc o întâlnire din cadrul proiectului „Paşi către viaţă“, derulat sub sloganul „Ţinem poveştile copilăriei departe de spital“.

La întâlnirea „Oameni mari pentru oameni mici", organizată de Asociaţia  Beneva, au venit elevi ai Şcolii nr. 139 din Bucureşti, care le-au adus daruri, mai ales jucării şi dulciuri, micuţilor bolnavi de cancer aflaţi în tratament la Spitalul „Marie Curie".

Actorii Victor Rebengiuc şi Oana Pellea, alături de cântăreţii Oana Sârbu şi Adrian Despot, le-au citit copiilor o poveste de Hans Christian Andersen. Studenţi ai UNATC au fost prezenţi cu un moment artistic. Adevărul Holding, care sprijină proiectul, a oferit cadouri constând în pachete cu cărţi pentru copiii bolnavi, cât şi pentru micii lor „ambasadori" prezenţi la eveniment.

Invocând dificultăţile cu care se confruntă minorii suferind de cancer, Cristian Scurtu, şeful secţiei de oncopediatrie a Spitalului „Marie Curie", a vorbit despre lipsa posibilităţilor de tratament eficient şi a susţinut că, la ora actuală, pacienţii n-ar putea fi trataţi corect, în lipsa sprijinului oamenilor de bine.

Medicul a precizat: „Nu există suficienţi bani pentru tratament, mulţi neavând mijloacele necesare pentru tratament în străinătate. Iar medicamentele acordate de stat nu sunt suficiente. Situaţia este foarte grea, chiar dacă la noi în spital s-a stabilizat. Supravieţuim din sponsorizări".

Ziua poveștilor

Potrivit coordonatorului de proiect Iulian Văcărean, între Moş Nicolae şi Moş Crăciun, zile când primim daruri, 15 decembrie trebuie să devină o zi în care facem daruri copiilor defavorizaţi „Este un proiect foarte simplu", a explicat acesta.

„Credem în motivaţia noastră de a face bine, deoarece credem într-o societate din ce în ce mai frumoasă. Binele nostru se întâmplă prin lucruri simple. Am început prin a face limonadă, am vândut-o în diferite locuri şi am strâns 12.000 de euro", a explicat coordonatorul.

Iniţiativa va continua cu alte manifestări. Marţi, 21 decembrie, un grup de oameni de bine, alături de actorii Marian Râlea şi Eugen Cristea şi de „colindătoarea" Cristina Rus, va merge la copiii bolnavi de cancer de la Spitalul „Marie Curie".

Sprijin prin artă

Proiectul „Paşi către viaţă" al Asociaţiei Beneva este o platformă de susţinere a cheltuielilor necesare achiziţionării aparatelor medicale folosite în tratarea cancerului în secţiile de oncologie pediatrică din spitalele româneşti. Concretizat în evenimente cultural-urbane, proiectul beneficiază de sprijinul a numeroşi artişti şi oameni de bine. 

"Credem în motivaţia noastră de a face bine. Binele nostru se întâmplă prin lucruri simple."

Iulian Văcărean
coordonator proiect

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite