Artă în gunoi, guri de canal şi bălţile de pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un artist american transformă cele mai ciudate spaţii în artă pură. Pubelele de gunoi, stâlpii electrici, bălţile de pe stradă, gurile de canal, bordurile şi semafoarele sunt valorificate

Un artist american transformă cele mai ciudate spaţii în artă pură. Pubelele de gunoi, stâlpii electrici, bălţile de pe stradă, gurile de canal, bordurile şi semafoarele sunt valorificate la maximum de imaginaţia lui Mark Jenkins. Instalaţiile sale sunt alcătuite din plasticul folosit de gospodine pentru ambalat sendvişurile şi bandă adezivă transparentă. Materialul ia forme umane, care sunt acoperite, apoi, cu haine. Efectul este bulversant şi imediat, iar iluzia, convingătoare.

Pe site-ul oficial al artistului, http://www.xmarkjenkinsx.com/, imaginile artei sale lasă urme adânci în peisajul urban al oraşelor americane Washington, New York sau în America de Sud. Mark Jenkins a expus pentru prima oară în 2003, la Rio de Janeiro. Arta lui este spectaculoasă, dar efemeră. Unele sculpturi sunt distruse de soarele prea puternic, altele sunt furate de trecători sau "confiscate" de gunoierii oraşului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite