Arta contemporana romaneasca se afirma pe simezele bucurestene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum cateva zile, am trecut intr-o vizita pe la Anticariatul 9, de pe Calea Victoriei nr. 12. L-am gasit aici, ca de obicei, stand la masa si citind reviste literare, pe anticarul Mircea Stupar. Un

Acum cateva zile, am trecut intr-o vizita pe la Anticariatul 9, de pe Calea Victoriei nr. 12. L-am gasit aici, ca de obicei, stand la masa si citind reviste literare, pe anticarul Mircea Stupar. Un spatiu mic, dar plin de lumina si caldura adaposteste sute de volume de editie rara. Frunze uscate si nuci tomnatice prin colturile incaperii. Mircea Stupar organizeaza in acest mic spatiu cultural expozitii de arta contemporana.
M-am intalnit pentru prima oara cu pictura artistului Alexandru Antonescu, care s-a nascut la Constanta in 1957, a urmat Facultatea de Arte Plastice din Bucuresti, insa si-a stabilit atelierul, dar si spatiul de locuit pe pamant ardelenesc, in Alba-Iulia. De altfel, artistul se afla la prima expozitie personala, dupa ce a expus, incepand din 1983, in cadrul unor evenimente de grup si bienale internationale. Alexandru Antonescu ofera privitorului un spectacol de mare sensibilitate, de liniste si caldura sufleteasca. Pe un perete, candele in gri spre brun, pe fond alb patat, reflectand culoare in umbra... Mai incolo sfesnice albastrii, galbui sau cu tente visinii stau amortite in nuante jucause. Latura spirituala este imediat abandonata, lasand loc ghivecelor de flori, goale sau cu fire plapande de plante si gramezilor de nuci. Sensibilitatea omului Alexandru Antonescu se reflecta puternic in creatiile sale, pe care nu ar trebui sa le ocoliti, mai ales in aceasta perioada, cand fiecare dintre noi cauta o oaza de calm. Oliv Mircea, curatorul expozitiei care va dura toata luna decembrie, spune contemplativ despre picturile artistului Antonescu: "Modul pictural al acestor lucrari mi se pare a-l evoca pe cel al atmosferei de o sfasietoare melancolie al picturilor lui Ion Andreescu. Avem de-a face cu ofrande simple, inscrise mereu in forma precisa a unui patrat ori, alteori, de multiplicari pe orizontala ori pe inalte verticale ale aceleiasi unice stari".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite