Aristoteles Workshop, în căutarea documentarului perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 23 septembrie, la Vama, în judeţul Suceava, se desfăşoară Aristoteles Workshop, un important atelier de film documentar, coordonate de regizorii Rafi Pitts şi Jeroen Berkvens

În perioada 20 august - 23 septembrie, şapte participanți din România lucrează alături de alţi cinci colegi din Cehia, Polonia, Slovacia, Republica Moldova şi Croaţia în cadrul atelierului de la Suceava, coordonat de doi specialişti importanţi din domeniu, Rafi Pitts și Jeroen Berkvens, care au pus în practică un program spartan.

Aristoteles Workshop este un atelier anual de film documentar în care profesioniști ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri din Europa Centrală și de Est în crearea propriului documentar de 30 de minute. Anul acesta, pentru a treia oară, workshop-ul se desfăşoară are loc la Vama, în județul Suceava.

Cei 12 participanți sunt Tudor Botezatu (regizor, România), Vanda Volic (imagine, Croația), Tereza Adamkova (montaj, Cehia), Xandra Popescu (regizor, România), Simona Jerala (imagine, Slovenia), Emanuela Iorga (montaj, Republica Moldova), Julia Groszek (regizor, Polonia), Cristi Moldovan (imagine, România) Letiția Ștefănescu (montaj, România), Raluca Gorgos (regizor, România), Ana Maria Vijdea (imagine, România) şi Dan Ștefan Pârlog (montaj, România).

În ultimii şase ani, filmele produse de Aristoteles Workshop au fost selecționate și premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.

Susținut de Canalul ARTE/France, alături de Centrul Național al Cinematografiei și de Institutul Cultural Român, programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaști. A șaptea ediție a workshopului intensiv, produs de Dan Nuțu va avea loc la Vama (judeţul Suceava), în Bucovina.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite