„Anticipaţia" se întoarce, amintiri despre viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub sloganul „Venim din viitor! După 30 de ani... vom anticipa din nou", Editura Nemira anunţă că va relansa anul acesta brandul „Anticipaţia", la 30 ani de la apariţia primului număr al almanahului omonim, urmând să dezvolte, pe lângă acest produs, şi alte proiecte editoriale

Primul număr al celebrului almanah „Anticipaţia" a apărut la sfârşitul anului 1982, având înscris pe copertă anul 1983.

Primul număr al publicaţiei conţinea o Ancheta SF, cu următoarele întrebări: „1. Care considerați că va fi, în domeniul dv. de activitate, descoperirea științifică de cea mai mare importanță pentru omul secolului XXI?
2. Dacă, în ce împrejurări și când anume considerați că se va produce contactul omenirii cu o civilizație extraterestră?
3. Cum vedeți dezvoltarea comunicării interumane în secolul viitor?"
Răspunsurile oferite de importanţi specialişti în domeniu sunt cu atât mai interesant de (re)descoperit, la început de secol XXI, când Nemira, cea mai importantă editură specializată în publicarea de literatură SF din România, îşi propune să readucă în atenţia cititorilor „amintiri despre viitor".

„Anticipaţia" avea să se constituie într-un adevărat fenomen publicistic care a stimulat generaţii la rând de scriitori. A fost de-a lungul anilor care au urmat unul dintre cele mai populare branduri editoriale româneşti, specializat în publicarea literaturii ştiinţifico-fantastice şi popularizarea ştiinţei, constituind punctul de întâlnire dintre ştiinţă, ficţiune şi eseu filosofic.

Nemira va dezvolta, sub numele „Anticipaţia", mai multe produse editoriale: revista de ştiinţă şi ficţiune www.anticipaţia.com, almanahul „Anticipaţia" şi un proiect complex, o colecţie de cărţi ce va apărea sub acelaşi semn al ştiinţei şi ficţiunii prospective.

Almanahul şi revista online vor fi lansate la sfârşitul acestui an.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite