Anim’est, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul internaţional de animaţie, aflat la a treia ediţie, începe astăzi, de la ora 19.00,  la Cinematograful Scala din Capitală. Pelicula „Waltz with Bashir” de Ari Folman marchează deschiderea evenimentului desfăşurat între 3 şi 12 octombrie, în cinematograful Scala şi sala Elvira Popescu.

 Documentarul de animaţie „Waltz with Bashir” a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes de anul acesta şi spune povestea unui bărbat – vocea este chiar a regizorului Ari Folman – care nu îşi poate aminti nimic din perioada primei incursiuni a armatei israeliene în Liban, la care a participat în anii ‘80.

Ediţia de anul acesta a Anim’est include aproape 300 de scurtmetraje şi lungmetraje, videoclipuri şi spoturi publicitare, animaţii româneşti şi studenţeşti, workshopuri, majoritatea în premieră în România.

Viorica Bucur, în juriu

Printre proiecţiile oferite publicului tânăr şi adult, în cele două weekenduri de festival, vor exista şi proiecţii pentru copii. Primele două proiecţii din fiecare sâmbătă şi duminică (de la ora 12.00, respectiv 14.00) din cadrul Anim’est vor fi destinate celor mici.

John Dilworth, creatorul simpaticului personaj „Courage, the Cowardly Dog” („Curaj, căţelul cel fricos”), face parte dintre invitaţii speciali ai evenimentului. El a venit în România pentru a prezenta un program special, „The Dirdy Birdy”.

Festivalul va avea trei jurii care vor analiza filmele din cele cinci secţiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animaţii studenţeşti, scurtmetraje româneşti, videoclip & advertising.

Din al doilea juriu internaţional  face parte şi Viorica Bucur, critic de film, realizator şi producător TV, profesor la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti.

Biletele se pot cumpăra de pe  www.bilet.ro. Abonamente pentru zece sau pentru toate proiecţiile costă între 50 şi 100 de lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite