Angela Gheorghiu susţine primul masterclass

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela Gheorghiu va susţine în această vară primul masterclass din carieră la Academia „Georg Solti", iar în luna iunie va primi titlul de Artist al Păcii UNESCO la The Tuscan Sun Festival

Celebra soprană Angela Gheorghiu urmează să susţină un masterclass la Academia „Georg Solti" din Castiglione della Pescaia, Toscana, în luna iulie, în onoarea marelui dirijor care a marcat începuturile carierei sale internaţionale, informează Mediafax. Artista le va vorbi tinerilor despre tehnicile de canto de care un artist dramatic are nevoie pentru a-şi susţine cariera internaţională.

„Frumuseţea vocii ei, calităţile sale vocale şi de actriţă au fost atributele care i-au convins pe maestrul Solti şi pe regizorul Richard Eyre să o distribuie în rolul Violettei la Covent Garden, la începutul strălucitoarei sale cariere internaţionale", scrie pe site-ul Academiei „Georg Solti". „Suntem fericiţi că Angela Gheorghiu va fi cu noi vara aceasta pentru a continua visul lui Solti de a -i ajuta pe tinerii artişi şi de a le fi un mentor", se mai arată pe site.

De asemenea, Angelei Gheorghiu i se va decerna titlul de Artist al Păcii UNESCO la The Tuscan Sun Festival, care se desfăşoară în perioada 11 - 18 iunie, la Florenţa.

Soprana va fi prezentă la festival, iar pe pe 12 iunie va susţine un recital alături de tenorul Saimir Pirgu şi Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, dirijată de Eugene Kohn. Artista este invitat special a festivalului The Tuscan Sun, alături de artişti precum John Malcovich şi Nigel Kennedy.

tTitlul de Artist al Păcii UNESCO îi este acordat în „semn de recunoştinţă pentru modul în care promovează respectul faţă de diversitate şi înţelegerea, prin muzică".

Artiştii păcii UNESCO sunt personalităţi de renume internaţional care îşi folosesc influenţa, prestigiul şi carisma pentru a promova mesajele şi programele UNESCO. Printre artiştii păcii UNESCO se numără Shirley Bassey şi Celine Dion.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite