VIDEO Amsterdamul vine la Bucureşti cu scurtmetraje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sesiune de filme olandeze, premiate la marile festivaluri internaţionale şi o petrecere cu DJ-ul Paul du Lac au loc mâine-seară, de la ora 20.00, la Sala Dalles din Capitală. Organizat în cadrul Festivalului ShortsUP, evenimentul include proiecţii ale unor producţii distinse cu Ursul de Aur, Oscar şi BAFTA.

VEZI VIDEO AICI!

Seara de proiecţii din cadrul ShortsUP, intitulată „ShortsUP via Amsterdam", este o replică a sărbătorii naţionale a Olandei „Queen's Day" şi o „alternativă" la 1 Mai muncitoresc.

Sâmbătă, de la ora 20.00, la Sala Dalles vor fi proiectate unele dintre cele mai premiate scurtmetraje olandeze: „Suiker", în regia lui Jeroen Annokkeé, comedie distinsă anul acesta cu Premiul Publicului la Clermont-Ferrand, „Father and Daughter", în regia lui Michael Dudok de Wit, film de animaţie care a câştigat un Premiu Oscar şi un Premiu BAFTA, dar şi „Raak", sub direcţia regizorală a lui  Hanro Smitsman, o dramă recompensată cu Ursul de Aur şi cu trofeul European Film Awards.

Personaje tragicomice „Suiker", un scurtmetraj

inedit virtual, spune povestea a doi vecini, Klaasje şi Bert. Un episod sexy, în care vecina îi cere vecinului să-i împrumute o ceaşcă de zahăr, provoacă o minitragedie: vecinul scapă cana din mână; cei doi se apleacă, în acelaşi timp, s-o prindă;  dau cap în cap, iar Klaasje cade de la înălţime... Animaţia „Father and Daughter" surprinde relaţia emoţionantă tată-fiică, vorbind despre despărţire, idealuri şi legătura care se păstrează (şi) dincolo de cuvinte.

Drama „Raak" reuneşte trei personaje ale căror poveşti se intersectează. Aceşti protagonişti, personaje tragi-comice, sunt în căutarea fericirii, iar intersecţia propriilor destine, într-o după-amiază aparent banală, aduce surprize.

Petrecere cu DJ Paul du Lac

După proiecţii, de la ora 23.00, va avea loc o petrecere la care vor mixa DJ-ul olandez Paul du Lac şi românii Flore şi Ion. Revoluţionar în Olanda, Paul du Lac a impus o nouă mişcare muzicală, inspirată de stilul deep house/techno. „Queen's Day" este sărbătoarea naţională a Olandei şi are la origine celebra zi de naştere a fostei regine.

Olandezii o sărbătoresc prin petreceri, concerte, reprezentaţii culturale şi organizează „street markets", târguri stradale unde oricine poate vinde vechituri. Ţinuta obligatorie include un obiect vestimentar de culoare portocalie -accesorii precum o pălărie sau o eşarfă portocalie sunt obligatorii, ori măcar un balon de această culoare. Pentru evenimentul ShortsUP de la Bucureşti, rigoarea culorii portocalii se păstrează.  

Bilete de 20 şi de 15 lei

Biletele pentru evenimentul „ShortsUP via Amsterdam" pot fi cumpărate de la Sala Dalles, mâine-seară, începând de la 19.30. Preţul unui bilet este de 20 de lei, acesta incluzând intrarea la filme şi la petrecere. Preţul unui bilet exclusiv pentru petrecere este de 15 lei.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite