Amintirile unui actor de cursă lungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 18.00, Godot Café Teatrul din centrul Bucureştiului găzduieşte prezentarea volumului de memorii „Aşa sunt eu, prost.

Fragmente autobiografice", de Valentin Uritescu, apărut la Humanitas. Alături de autor,  artistul cunoscut de pe scenele de teatru ale Capitaliei, dar şi din serialele de televiziune, vor fi actori şi regizori cu care acesta a coloborat. Împreună vor depăna amintiri din culise şi din turnee, despre spectacole şi despre artişti pe care i-au cunoscut. La eveniment va participa şi Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas, care va povesti cum a ajuns cartea la instituţia pe care o conduce.

Susţinând că şi-a aşternut pe hârtie amintirile fără intenţia de a-şi constui o imagine, ci din dorinţa de a împărtăşi celorlalţi peripeţiile, bucuriile şi necazurile unui actor fără odihnă, Valentin Uritescu priveşte în urmă, spre propria viaţă, cu mulţumire, umor şi autoironie. „Eu scriu aceste rânduri fără să fac pe scriitorul, fără să arăt cât sunt de cult şi de deştept... Nu! Eu vreau să vedeţi cât sunt de prost, adică aşa cum sunt de-adevăratelea. De aceea nu schimb nimic, nu ascund nimic, nu înfrumuseţez nimic..."

Cititorii vor găsi în volum pagini de jurnal din turneele în străinătate, pe care actorul le-a făcut cu multe spectacole de-a lungul timpului. Lumea Thaliei, văzută din interior, povestită cu farmec şi fără pretenţii, rămâne la fel de seducătoare pentru artişti şi spectator, dar şi la fel de solicitantă şi neiertătoare cu cei care au ales actoria. Din fragmente scoase la lumină din memoria afectivă, autorul întocmeşte cronica vieţii unui actor de cursă lungă. Pe de altă parte, istoriseşte despre oameni şi despre întâmplări ce fac parte din biografia sa de dincolo de scenă. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite