Americanii, depăşiţi de „melcii“ lui Tudor Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Despre oameni şi melci“ se află în Top 3 cele mai vizionate pelicule alături de blockbusterul „Resident Evil: Răsplata“.

Producţia românească „Despre oameni şi melci", avându-i pe Monica Bârlădeanu şi Andi Vasluianu în rolurile principale, se situează pe locul al doilea în box-office-ul săptămânii 17-23 septembrie.

Filmul regizat de Tudor Giurgiu, care a avut premiera naţională pe 14 septembrie, reuşeşte performanţa de a fi în top trei cele mai vizionate filme, cu un număr de 15.573 de spectatori pe săptămână, alături de două mari producţii americane de serie:  „Resident Evil: Răsplata" (prima poziţie, 23.459 de spectatori) şi „Dansul Dragostei 4: Revoluţia" (a treia poziţie, 13.525 de spectatori). 

Cei mai mulţi spectatori din ultimii 10 ani

Este al doilea record pe care producţia românească îl înregistrează după ce în primul weekend de la lansarea în cinematografe, a adunat în sălile de cinema 13.929 de spectatori, la care s-au adăugat şi 5.236 de spectatori plătitori de bilete de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Tudor Giurgiu, regizorul filmului „Despre oameni şi melci", completează: „După primele două weekenduri, cifra spectatorilor urcă spre 35.000 şi sperăm să fie tot mai mulţi. Dacă însă comparăm aceste cifre cu cele înregistrate de filmele autohtone la începutul anilor '90, realizăm că dispariţia sălilor de cinema a creat nişte discrepanţe uriaşe între cât poate performa un film românesc azi şi valorile de odinioară".

„Despre oameni şi melci" este filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori din ultimii 10 ani şi a depăşit „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", pentru care Cristian Mungiu a fost distins cu Palme d'Or în anul 2007 - 10.851 de spectatori în primul weekend şi „Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban - 7.013 spectatori. O posibilă explicaţie ar fi nevoia publicului de a vedea „filme mai uşoare", spune Tudor Giurgiu: „Cred că publicul aştepta de mult un film mai uşor, care să-l binedispună, cu un scenariu bine scris şi actori excepţionali. Nu cred că e vorba de ingrediente magice, ci mai degrabă de un produs bun, promovat profesionist, printr-o campanie de marke­ting începută în primăvară."

Comedie cu un subiect picant

Acţiunea filmului, care este inspirat de un caz real, se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Directorul, un oportunist veros, interpretat de Dorel Vişan, vrea să vândă fabrica pe nimic şi să lase pe drumuri 3.000 de oameni.

Un sindicalist descurcăreţ şi cam afemeiat, jucat de Andi Vasluianu, găseşte o cale prin care poate salva uzina. A văzut la televizor că americanii cumpără spermă de la bărbaţii români şi îi convinge pe muncitori să ia cu asalt Bucureştiul, pentru a face rost de bani. 

Top 5 cele mai vizionate filme

1. „Resident Evil: Retribution" („Resident Evil: Răsplata") - 23.459 de spectatori
2. „Despre oameni şi melci" - 15.573 de spectatori
3. Step Up Revolution (Dansul Dragostei 4: Revoluţia) - 13.525 de spectatori
4. „The Expendables 2" („Eroi de sacrificiu 2") - 11.137 de spectatori
5. „Hope Springs" („Terapie de cuplu") - 9.891 de spectatori

Sursa: Cinemagia. Topul este alcătuit pentru săptămâna 17-23 septembrie în cinematografele româneşti

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite