Ambasadorii de imagine ai Romaniei, premiati de TVR International

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romania nu duce lipsa de oameni importanti, care sa-i fi marcat istoria recenta. Cand aceste personaje speciale reprezinta la fel de mult si pentru romanii aflati la mii de kilometri distanta, ei

Romania nu duce lipsa de oameni importanti, care sa-i fi marcat istoria recenta. Cand aceste personaje speciale reprezinta la fel de mult si pentru romanii aflati la mii de kilometri distanta, ei merita rasplatiti o data in plus. TVR International a initiat, anul trecut, premiile care ii poarta numele. Laureatii sunt aceia care "au lucrat cel mai bine in favoarea Romaniei", dupa cum declara Monica Zvirjinski, directorul postului. In aceasta seara, in eleganta sala a Teatrului Odeon, mai multi oameni deosebiti, adevarati "ambasadori de imagine" ai Romaniei, isi vor primi trofeele. Lucian Pintilie, Ivan Patzaichin, Nicolae Furdui-Iancu, colectivul Teatrului Evreiesc de Stat, corul Alegretto, Rolf Ekeus, Inalt Comisar pentru Minoritati Nationale al OSCE, Quinton Mark Quayle, ambasador extraordinar si plenipotential al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Pieter Jan Wolhers, ambasador extraordinar si plenipotential al Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, Bernard Moscheni, director executiv Orange Romania sunt cei carora li se vor inmana trofeele realizate de sculptorul Dan Bancila. Mana din metal masiv, care tine un cristal multifatetat, este simbolul unei alte maini, intinse de TVR International romanilor de pe cinci continente. "Noi te cunoastem, cunoaste-ne!" este sloganul canalului, care se adreseaza exclusiv strainatatii, prin programe 100% autohtone. De la ora 19, trofeele vor fi acordate in cadrul unei ceremonii din care nu vor lipsi surprizele. Una dintre acestea este spectacolul de dans contamporan "La douaspe trecute fix", creatie inspirata din opera lui Caragiale, in coregrafia Adinei Cezar si interpretarea trupei de balet a Teatrului "Oleg Danovski" din Constanta.
Lucian Pintilie si doi tineri cineasti, la Festivalul de la Salonic
In sectiunea necompetitiva "Balcan Survey" (Privire asupra Balcanilor) a celei de-a 44-a editii a Festivalului International al Filmului de la Salonic, din cele treisprezece titluri ale programului trei sunt ale filmelor romanesti. In capul listei se afla Niki si Flo (Niki Ardelean, colonel in rezerva) de Lucian Pintilie, Furia de Radu Muntean si scurtmetrajul Poveste de la scara C al lui Cristian Nemescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite