Regizorul Alexandru Tocilescu va fi premiat postum de UNITER

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Alexandru Tocilescu va fi premiat postum de Uniunea Teatrală din România (UNITER), în cadrul unei gale care va avea loc pe 23 aprilie.

Cea de-a XX-a ediţie a galei premiilor UNITER se va desfășura pe 23 aprilie, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă la gala premiilor UNITER trofeul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi trofeele speciale. Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa de ieri a uniunii au fost acordate mai multe premii.

Astfel, premiul de excelenţă (in memoriam) i-a revenit regizorului Alexandru Tocilescu, care a decedat în noiembrie 2011. În 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, iar în 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Premiul pentru întreaga activitate a unui actor îi va reveni lui Valer Dellakeza. Premiul pentru întreaga activitate a unei actriţe i-a fost acordat Melaniei Ursu.

Premiul pentru întreaga activitate de regizor îi va fi acordat lui Cristian Hadji-Culea. La categoria "scenografie" va fi premiată pentru întreaga activitate Judit Dobre-Kothay.

Ştefan Oprea este laureatul premiului pentru întreaga activitate, acordat la categoria "critică şi istorie teatrală".

Premiul special pentru muzică de teatru acordat de Senatul UNITER anul acesta va fi ridicat de Arpad Konczei, premiul special pentru teatru de copii îi revine Ancăi Zamfirescu, iar premiul special pentru teatru de păpuşi, lui Liviu Steciuc.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite