Alexander Bălănescu, live, la Anim’est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri începe cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Anim'est, care reuneşte 511 filme de lungmetraj şi scurtmetraj din 46 de ţări. Proiecţiile vor avea loc la Bucureşti, dar şi la Cluj, până la 17 octombrie.

În competiţia din acest an, în cursa pentru Cel mai Bun Lungmetraj, se înscriu filme din Franţa, Italia, Norvegia, Columbia, Japonia şi Serbia.

„The Mysterious Presages of León Prozak" în regia lui Carlos Eduardo Santa, selecţionat la festivalul Annecy, va fi pezent în competiţie alături de filmul sârbesc „Technotise - Edit i j", regizat de Aleksa Gajic, o poveste care se petrece în Belgradul anului 2074, de „Eleonore's Secret", un film franco-italian de tradiţie clasică şi de „Kurt Turns Evil", care îşi propune a fi introspectiv.

Una dintre cele mai puterice prezenţe în competiţia de lungmetraj va fi însă „Summer Wars", din Japonia, în regia lui Mamoru Hosoda, câştigător al Premiului Academiei Japoneze de Film pentru Cel mai bun film de Animaţie şi al unui premiu la Festivalul de Film de la Sitges (Spania).

Bălănescu şi Budovsky

Punctele forte ale Festivalului vor fi animatorul new-yorkez Alex Budovsky, care îşi va prezenta scurtmetrajele duminică, 10 octombrie, de la ora 20.30, la Cinema Patria şi violonistul Alexander Bălănescu. Acesta va orhestra, în premieră absolută, live, animaţiile întunecate ale britanicului Phil Mulloy.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 octombrie, la ora 20.00, la Cinema Patria. Cel care va primi Premiul pentru întreaga activitate acordat de Anim'est în fiecare an va fi regizorul Zeno Bogdănescu, unul dintre cei mai importanţi animatori ai legendarului studio Animafilm. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite