Adulter cu haz pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cocktail de ironie, lacrimi şi exuberanţă în premiera teatrală "Jocul de-a adevărul" Piesa "Jocul de-a adevărul" de la Teatrul Metropolis este scrisă de Lia Bugnar şi regizată la

Cocktail de ironie, lacrimi şi exuberanţă în premiera teatrală "Jocul de-a adevărul"

Piesa "Jocul de-a adevărul" de la Teatrul Metropolis este scrisă de Lia Bugnar şi regizată la dublu, chiar de autoare, împreună cu Dorina Chiriac. Cele două se întâlnesc şi pe scenă, în rolurile unor rivale în dragoste. O piesă excelentă, cu nerv şi un imens umor. Un spectacol deloc plictisitor, cu inserţii surprinzătoare de tristeţe, vodevil şi rimă zglobie.

Un bărbat şi o femeie alunecă pe un "tobogan gâdilător" direct în camera specială dintr-un parc de distracţii. Sana şi Bebe sunt doi tineri căsătoriţi, care şi-au lăsat jumătăţile la celălalt capăt al toboganului. Dar din camera specială nu se mai poate ieşi decât după ce parcurgi câteva etape ale sincerităţii, puse la cale de un doctor nebun.

Încăperea este, de fapt, camera adevărului, locul în care personajele îşi dezvăluie involuntar cele mai negre secrete, unde iluzia minciunii se spulberă, iar Bebe şi Sana sunt ei înşişi.

Iar Bebe îi povesteşte celei pe care abia a cunoscut-o că a fost dependent de jocuri de noroc, iar Sana mărturiseşte plângând că a ucis cu maşina o fetiţă. Şocantele dezvăluiri îi apropie, dar fiecare încearcă să-şi reprime tensiunea sexuală. Sunt prea statornici pentru a-şi risca subit căsniciile.

La un moment dat însă, poveştile lor se întrepătrund şi personajele îşi dau seama că fericirea matrimonială este sabotată de o gravă înşelătorie. Născut spontan, noul adevăr îl face pe Bebe să rostească: "Ar trebui să ne îndrăgostim şi noi". "Între noi?", întreabă Sana.

"Da, dar nu te poţi îndrăgosti din răzbunare", răspunde Bebe. Actorii Dorina Chiriac, Andi Vasluianu (Marius Manole), Lia Bugnar şi Alexandru Nedelcu fac parte din distribuţie, iar scenografia este semnată de Dragoş Buhagiar. În piesă au fost introduse şi câteva înregistrări audio, vocile aparţinând actriţelor Coca Bloos, Mariana Mihuţ şi lui George Ivaşcu. Următoarea reprezentaţie va avea loc pe 4 noiembrie.

Confort la "Metropolis"

Situat pe strada Mihai Eminescu 89, Teatrul Metropolis condus de George Ivaşcu are o sală modernă, cu scaune confortabile, la standard european. În incinta teatrului se construieşte şi "Phonic Cafe", prima cafenea din ţară dotată cu internet wireless, unde se va putea asculta teatru radiofonic.

De ce a râs publicul?

"Şi chiar nu mai continui, mi-e teamă de penibil/ Şi-mi vin în minte versuri ce le urăsc teribil. Din cântece la modă ce muzica o strică/ <> "; "Şi din ce-mi spui aicea, e Vera ta banală, cum n-am văzut o alta/ Şi nu spun vorbă goală/ Şi este şi distantă exact precum un cactus/ Şi unde-ar fi să aibă doi sâni ea are platfus" - Sana (Dorina Chiriac).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite