Adrian Sitaru, premiat pentru regie, la Festivalul de la Vilnius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Sitaru a primit premiul pentru cea mai bună regie, pentru lungmetrajul "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", la Festivalul Internaţional de Film de la Vilnius, care s-a desfăşurat între 15 şi 29 martie, informează Hollywood Reporter.

"Din dragoste cu cele mai bune intenţii" spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un tânăr care trebuie să facă faţă angoaselor legate de faptul că mama lui este internată într-un spital, după ce a suferit un atac cerebral.

Acelaşi film a primit şi premiul CICAE Art Cinema, care îi asigură distribuţia în cele 2.000 de cinematografe din Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă.

Citeşte un interviu cu regizorul Adrian Sitaru: „Filmul meu este despre dispariţia celor dragi“

"Din dragoste cu cele mai bune intenţii" nu a fost singurul film românesc premiat la Vilnius. Pentru prima dată în istoria festivalului au fost acordate trei menţiuni pentru cea mai bună actriţă în rol principal. Unul dintre cele trei premii a mers către Ada Condeescu, pentru prestaţia sa din filmul "Loverboy", de Cătălin Mitulescu.

Cea de-a 17-a ediţie a Festivalului de Film de la Vilnius a avut cu 25% mai mulţi spectatori decât anul trecut - 80.000, în condiţiile în care oraşul are o populaţie de 600.000 de persoane.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite