Adrian Iorgulescu, jenat de odele din timpul mandatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recital de muzică şi poezie românească, intitulat "Cuvinte de suflet". O ştire care ar fi trecut neobservată, dacă nu ar fi continuat cu un nume care a rezonat imediat în spaţiul cultural:

Recital de muzică şi poezie românească, intitulat "Cuvinte de suflet". O ştire care ar fi trecut neobservată, dacă nu ar fi continuat cu un nume care a rezonat imediat în spaţiul cultural: Adrian Iorgulescu, ministrul culturii şi cultelor.
Din volumul său, "Aripa Evei", se vor recita câteva strofe, marţi, 19 decembrie, ora 18,30, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian". Informaţia a atras atenţia, iscând controverse: a făcut ministrul presiuni pentru a fi recitat în ajun de Sărbători? De ce un recital numai cu operele lui? Ministrul a declarat, pentru Adevărul, că nu e singurul căruia îi vor fi citite versurile. "Eu ce să fac? Să interzic orice creaţie care îmi aparţine sau un spectacol, pentru că se recită nişte poezii ale mele? Până unde trebuie să mergem cu absurdul? Până la urmă va trebui, ca să zic aşa, să mă "emasculez" artistic şi să nu mai accept nimic din ceea ce înseamnă cărţile mele care s-au publicat, lucrările mele care se cântă. Am sunat-o pe organizatoare, care mi-a spus că a vrut să-mi facă o surpriză. E neplăcută, pentru că toată lumea are impresia că e o chestie pusă de mine. Eu habar n-am avut. Ce să fac acum? Hai să ardem cărţile, ca pe vremea comuniştilor!".
"Nu va interzice spectacolul, vă spun eu. Nu văd de ce un om care are funcţii să fie pedepsit prin a nu-i fi citite versurile", ne-a declarat organizatoarea Loredana Baltazar, care a confirmat că vor fi recitate şi poezii de Lucian Blaga, Mihai Eminescu şi Varujan Vosganian.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite