Adolescenţa lui Lennon, redată pe marele ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia britanică "Nowhere Boy" ("Băiatul de nicăieri") se va concentra pe anii de început ai faimosului membru The Beatles, John Lennon, împuşcat de un admirator fanatic Proiectul

Producţia britanică "Nowhere Boy" ("Băiatul de nicăieri") se va concentra pe anii de început ai faimosului membru The Beatles, John Lennon, împuşcat de un admirator fanatic

Proiectul este condus de regizorul Sam Taylor-Wood, iar scenariul va purta semnătura lui Matt Greenhalgh, câştigătorul unui premiu Bafta.

Titlul este inspirat din piesa "Nowhere Man" ("Bărbatul de nicăieri"), care provine de pe albumul "The Rubber Soul" ("Sufletul de cauciuc") lansat de The Beatles în 1961. Această melodie este considerată de specialiştii din domeniu ca fiind punctul de pornire în îmbogăţirea stilului faimoasei formaţii.

Noua peliculă acoperă perioada din viaţa lui Lennon în care acesta era un singuratic. Abandonat de mama sa, el a fost crescut, dar şi chinuit, de o mătuşă autoritară.

Eliberarea a apărut odată cu "scufundarea" în muzică şi cu întâlnirea cu prietenul şi colegul de trupă, Paul McCartney. Momentan nu se cunoaşte niciun nume din distribuţia filmului, deşi se speculează că mama artistului ar putea fi interpretată de Kate Winslet. Filmările vor avea loc la Liverpool, unde a copilărit Lennon.

Începători, dar apreciaţi

Scenaristul Matt Greenhalgh are experienţă în ceea ce priveşte filmele despre legende muzicale. În 2007, el a scris scenariul la "Control", o peliculă despre solistul formaţiei Joy Division, Ian Curtis, care a murit la o vârstă timpurie. Filmul a fost extrem de apreciat de critică şi de public, fiind premiat la mai multe festivaluri.

Greenhalgh a primit în cadrul ceremoniei "Bafta Awards" premiul special Carl Foreman pentru cel mai promiţător începător.

De asemenea, regizorul Sam Taylor-Wood a primit o nominalizare, anul acesta, la Cannes, pentru scurtmetrajul său "Love You More" ("Te iubesc mai mult").

Alte filme despre artist

"The Hours and the Times", apărut în 1991, prezintă o vacanţă fictivă a lui Lennon petrecută în Spania.

"The Killing of John Lennon", produs anul trecut, prezintă ultimele ore ale cântăreţului din perspectiva ucigaşului său, Mark David Chapman.

"Backbeat", apărut în 1994, povesteşte începutul carierei trupei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite