„Adevărul“ lansează noua colecţie „Aventura“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, primul volum al romanului „David Copperfield“, de Charles Dickens, va deschide „Aventura“, o nouă colecţie dedicată copiilor şi adolescenţilor pasionaţi de lectură.

Fiecare volum din colecţie va fi distribuit miercurea, împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul de 12,99 lei. Colecţia „Aventura", care va debuta pe 19 octombrie, reuneşte unele dintre cele mai importante titluri din literatura pentru copii.Timp de zece săptămâni, copiii şi adolescenţii se vor putea delecta cu romanele unor scriitori celebri: Charles Dickens, Mark Twain, Lewis Carroll, Karl May, Arthur Conan Doyle, Emilio Salgari. Volumele care apar miercurea vor rămâne la vânzare la chioşc timp de o săptămână.

Capodopera lui Dickens

Pe când lucra în fabrica de cremă de ghete, tânărului Charles Dickens i s-a făcut rău. Fagin, unul dintre colegii de muncă bădărani, cu care se încăierase de câteva ori, se simte totuşi cuprins de milă faţă de el şi insistă să-l ducă acasă. De teamă că în acest fel s-ar putea afla că tatăl său era închis la închisoarea Marshalsea, Dickens refuză ajutorul colegului.

Nereuşind însă să se sustragă insistenţelor acestuia, acceptă în cele din urmă să fie condus acasă şi se opreşte în faţa unei case care nu e a lui. După ce-i mulţumeşte lui Fagin, bate la uşă, încercând până în ultimul moment să păstreze aparenţele. Când proprietarul casei îi răspunde, Dickens întreabă de Robert Fagin, pretinzând că a greşit adresa.

Deşi multă vreme nu a povestit nimănui despre toate experienţele prin care a trecut cât a lucrat în fabrica lui Warren, Dickens a decis să dezvăluie totul în romanul autobiografic „David Copperfield".„Când mă întorc cu gândul la acel cortegiu de suferinţe ale tinereţii mele parcă văd în faţa ochilor un băieţel romantic şi nevinovat, care-şi făureşte o lume din astfel de imagini ciudate şi întâmplări jalnice. Şi nu-i de mirare că mă înduioşez", spunea scriitorul. Charles Dickens, născut la Portsmouth în februarie 1812 şi decedat în iunie 1870, este unul dintre clasicii literaturii britanice şi universale, cunoscut publicului larg pentru romanele „Oliver Twist", „David Copperfield" şi „Marile speranţe".

Mari titluri într-o colecţie palpitantă

După ce, pe 19 şi pe 26 octombrie, veţi putea cumpăra cele două volume ale romanului „David Copperfield", pe 2 noiembrie veţi găsi la chioşcuri „Oliver Twist", un alt roman de aventuri al lui Charles Dickens. Pe 9 noiembrie va apărea romanul „Aventurile lui Tom Sawyer", de Mark Twain, iar pe 16 noiembrie - „Aventurile lui Huckleberry Finn", o altă creaţie a lui Twain. Editura „Adevărul" a inclus pe listă şi alte romane de anvergură, adevărate călătorii iniţiatice pentru cei care se află la început de drum în universul lecturii.

Literatura de aventuri s-a bucurat dintotdeauna de un public cititor pasionat şi foarte numeros, fiind caracterizată printr-o mare varietate tematică. De asemenea, contribuie la dezvoltarea imaginaţiei copiilor şi a adolescenţilor, a unor trăsături pozitive de caracter: curaj, dorinţă de cunoaştere şi explorare, perseverenţă. Până pe 21 decembrie, când apare ultimul titlu al colecţiei, tinerii vor putea trăi viaţa a zeci de personaje şi vor putea ieşi din poveşti îmbogăţiţi de experienţe palpitante.

12,99 lei costă un volum din colecţia „Aventura" pe care Editura Adevărul o lansează săptămâna viitoare.

Cartea de joi se ieftineşte

Volumele din colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă" vor fi ieftinite, de joi, 13 octombrie, de la 12,99 lei la 10,99 lei (ziar + carte). Mâine, la un an de la debutul colecţiei, găsiţi la chioşcuri romanul lui François Rabelais, „Gargantua şi Pantagruel".

Titlurile din colecţia „Aventura"

- 19 octombrie - „David Copperfield", vol. 1 - Charles Dickens
- 26 octombrie - „David Copperfield", vol. 2 -
Charles Dickens
- 2 noiembrie - „Oliver Twist" - Charles Dickens
- 9 noiembrie - „Aventurile lui Tom Sawyer" - Mark Twain
- 16 noiembrie - „Aventurile lui Huckleberry Finn" - Mark Twain
- 23 noiembrie - „Tom Sawyer detectiv"/ „Tom Sawyer în străinătate" - Mark Twain
- 30 noiembrie - „Alice în Ţara Minunilor"/„Alice în Lumea Oglinzii" - Lewis Carroll
- 7 decembrie - „O lume dispărută" - Sir Arthur Conan Doyle
- 14 decembrie - „Corsarul negru"/„Regina Caraibilor" - Emilio Salgari
- 21 decembrie - „Testamentul incaşului" - Karl May

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite