Start excelent al Editurii Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cortul şi rulota „Adevărul“ sunt amplasate chiar în faţa intrării principale a pavilionului central Romexpo, pe toată durata Târgului de Carte Bookfest din Bucureşti. Standul „Adevărul“ a trecut cu bine testul ploii. În ciuda precipitaţiilor, cititorii au cumpărat în flux continuu cărţi şi DVD-uri de calitate.

Până ieri, la ora 17.00, Editura Adevărul vânduse peste 6.000 de volume din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“.

Cele mai căutate titluri au fost „Winnetou“ (trei volume), „Shogun“ (trei volume) şi „Notre-Dame de Paris“.
În colecţia de lux, printre cei mai vânaţi autori s-au numărat Charles Dickens, Lev Tolstoi şi Sven Hassel.

Din colecţia „Disney Clasic“, cele mai cerute au fost titlurile „Frumoasa Adormită“ şi „Peter Pan“, fiind comercializate, în total, peste 5.000 de volume. La capitolul DVD-uri, cel mai bine au stat filmele din seriile „Toma Caragiu“, „Mărgelatu’“ şi „Brigada Diverse“.

Colecţionari de profesie

Diana Cojocaru, 33 de ani, medic, a venit la standul „Adevărul“ pentru a cumpăra, în avans, toate cele trei volume ale romanului „Winnetou“ de Karl May.

„Am toată colecţia şi acestea sunt singurele care îmi mai lipseau“, ne-a declarat cititoarea. Şi Dan Zichil, 24 de ani, de profesie sudor, şi-a umplut toate golurile din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“.

„Sunt frumoase şi au un preţ foarte bun. Chiar m-am uitat prin târg şi am comparat preţurile. Unele cărţi pe care le-am cumpărat de la «Adevărul» erau la alte edituri de câteva ori mai scumpe“, ne-a spus colecţionarul.

Deşi a lucrat în construcţii, în străinătate, acesta s-a asigurat că nu-i lipseşte niciun titlu, comandând de pe Internet volumele „Notre-Dame de Paris“ de Victor Hugo, şi „Uragan asupra Europei“ de Vintilă Corbul.

Elena, o studentă în vârstă de 22 de ani, a cheltuit aproape 400 de lei. „Am telefonul plin de SMS-uri, de la prieteni care m-au rugat să le cumpăr titluri care le lipsesc“, ne-a mărturisit cititoarea.

La un moment dat, în faţa standului „Adevărul“ a parcat o maşină de Poliţie. Doi ofiţeri în uniformă au intrat în cort şi s-au aşezat, regulamentar, la rând. Au plecat încărcaţi de cărţi Disney (unul dintre ei avea un băieţel în vârstă de opt ani) şi volume de beletristică, folosind portbagajul maşinii de serviciu pentru depozitare temporară.

Cel mai tânăr cititor

image

„Mami, mami, îi vreau pe Peter Pan, pe Frumoasa Adormită şi pe Baloo!“. Mama s-a oprit imediat în faţa standului special, la care se vând cărţile din colecţia ilustrată „Disney Clasic“, şi a cumpărat „Frumoasa Adormită“ şi „Peter Pan“.

„Îl are deja pe Baloo, ursul din «Cartea Junglei». Şi «Aladin», «Mica sirenă» şi «101 Dalmaţieni»“, ne-a spus mama micuţului. Bogdan Ioan Hoitan, în vârstă de 5 ani a insistat, mândru, să care el singur „traista“ plină cu poveşti dragi.

Ce găsiţi la standul nostru

Părinţii le pot cumpăra celor mici, în avans, două titluri noi din Colecţia „Disney Clasic“ („Frumoasa Adormită“ şi „Peter Pan“), cărora li se adaugă toate volumele publicate până în prezent, („Cartea Junglei“, „101 Dalmaţieni“, „Mica sirenă“ şi „Aladin“) din „Biblioteca Adevărul pentru copii“. Preţul unui exemplar este de 11,99 lei.

Toate titlurile apărute până în prezent din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, plus două cărţi în avans, „Winnetou“, volumele II şi III. Preţul unui exemplar este de 10,99 lei.

Toate titlurile apărute în „Colecţia Adevărul“ de lux, la care se adaugă opere alese „Charles Dickens“, în 15 volume.

Filmele „Adevărul“, cu seriile de pe DVD: „Mărgelatu’“, „Ardelenii“, „Brigada Diverse“, „Jandarmii“, „Toma Caragiu“, colecţia de filme istorice „Sergiu Nicolaescu“, colecţiile „Mari comedii româneşti“, „Biografii“, „24“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite