Vânzări explozive la Editura Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cortul şi rulota „Adevărul“ sunt amplasate în faţa intrării principale a pavilionului central Romexpo din Bucureşti, pe toată durata târgului de carte. De două ori mai mulţi cititori au intrat, ieri, în cortul „Adevărul“, faţă de prima zi a târgului Bookfest.

Cel mai mare interes a fost pentru „Idiotul“ de Dostoievski, „Shogun“ de James Clavell şi „Un yankeu la curtea regelui Arthur“ de Mark Twain, dar şi pentru primul volum al cărţii „Winnetou“ de Karl May, distribuit ieri împreună cu „Adevărul“.

Foarte mulţi tineri au explicat, pentru „Adevărul“ că au decis să-şi arunce unele dintre vechile cărţi din bibliotecă, moştenite de la părinţi şi să-şi construiască o colecţie nouă. Ioana M., studentă în anul III la o Facultate de Jurnalism din Capitală ne-a declarat că s-a hotărât să cumpere cărţi editate recent deoarece a descoperit că unele volume cu opere celebre au capitole „traduse ciudat“ în perioada comunistă sau cuvinte „tari“ îndulcite de cenzură.

„Am cumpărat, deja, toate titlurile din colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă» şi am venit pentru cele trei volume din «Winnetou», pentru că am auzit că se dau în avans“, ne-a declarat cititoarea.

Cumpărături pentru rude

În general, oamenii care au ajuns la standul Editurii Adevărul ştiau dinainte ce trebuie să cumpere, fiind „înarmaţi“ cu liste făcute acasă. Virgil Militaru, 32 de ani, angajat la o curăţătorie dintr-un mall bucureştean a plecat acasă încărcat de cărţi, după ce a cumpărat 40 de volume ilustrate din colecţia „Disney Clasic“.

„Toate rudele mele sunt înnebunite. Am luat pentru mai mulţi copii, pentru prieteni şi cunoştinţe. Sâmbătă o să mă duc special la fratele meu, în Ploieşti, să-i dau cărţile“, ne-a declarat Virgil Militaru, care a cheltuit 480 de lei fără să stea pe gânduri.

Şi colecţia de lux a avut mare succes. Un cititor a cumpărat operele complete Vintilă Corbul, în 31 de volume şi operele alese Mark Twain, în opt volume, cu suma de 1750 lei. Pentru că abia a putut să care toate volumele, acesta a spus că nu şi-a încheiat misiunea şi va reveni, pentru a achiziţiona şi operele alese Jack London. Reprezentanţii Editurii Adevărul estimau, ieri, o dublare a numărului de cărţi vândute, faţă de prima zi a târgului, când s-au comercializat peste 11.000 de volume.

Ce găsiţi la stand

Părinţii le pot cumpăra celor mici, în avans, două titluri noi din Colecţia „Disney Clasic“ („Frumoasa Adormită“ şi „Peter Pan“), cărora li se adaugă toate volumele publicate până în prezent, („Cartea Junglei“, „101 Dalmaţieni“, „Mica sirenă“ şi „Aladin“) din „Biblioteca Adevărul pentru copii“. Preţul unui exemplar este de 11,99 lei.

Mai puteţi achiziţiona toate titlurile apărute până în prezent din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“, plus două cărţi în avans, „Winnetou“, volumele II şi III. Preţul unui exemplar este de 10,99 lei.

Nu rataţi toate titlurile apărute în „Colecţia Adevărul“ de lux, la care se adaugă opere alese „Charles Dickens“, în 15 volume!

Filmele „Adevărul“ satisfac gusturile cele mai diverse, cu seriile de pe DVD: „Mărgelatu’“, „Ardelenii“, „Brigada Diverse“, „Jandarmii“, „Toma Caragiu“, colecţia de filme istorice „Sergiu Nicolaescu“, colecţiile „Mari comedii româneşti“, „Biografii“, „24“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite