Cărţile „Adevărul“, record de vânzări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La standul „Adevărul“, amplasat până ieri în faţa pavilionului central Romexpo din Bucureşti, cititorii au format cozi nesfârşite pentru a-şi achiziţiona cărţile preferate. Volumele II şi III din romanul „Winnetou“, de Karl May, au fost cele mai cerute în cele cinci zile cât a durat Târgul de Carte Bookfest.

„A fost nebunie. Abia am făcut faţă“, a declarat Ana-Maria Mihalache, reprezentant vânzări „Adevărul“. Oameni de toate vârstele au plecat de la standul „Adevărul“ cu sacoşe pline de cărţi. Virgil Militaru a cheltuit 480 de lei dintr-un foc. „Toate rudele mele sunt înnebunite.

Am luat pentru mai mulţi copii, pentru prieteni şi pentru cunoştinţe“, a spus Militaru. Eduard Carol Cziko şi soţia lui au cumpărat cărţi de lux în valoare de 3.000 de lei, mai exact colecţiile complete ale scriitorilor Vintilă Corbul – a cărui operă nu au găsit-o la nicio altă editură –, Vlad Muşatescu, Jack London şi Mark Twain – ultimele două fiind o investiţie pentru fetiţa lor, Letiţia. Şi Dan Zichil, 24 de ani, de profesie sudor, şi-a umplut toate golurile din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“.  Pe la standul „Adevărul“, a trecut sâmbătă după-amiază şi criticul de film Irina Margareta Nistor, care şi-a achiziţionat DVD-uri din seria „Brigada Diverse“.

Dickens şi Hassel, cei mai căutaţi „autori de lux“

Cele mai cerute filme din seriile lansate de „Adevărul“ au fost „BD” şi „Jandarmii“. Cititorii au format cozi interminabile pentru a-şi achiziţiona titlurile apărute în colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“ sau în colecţia „Disney Clasic“.

La acest târg au fost vândute din cele două colecţii peste 25.000 de cărţi. În afară de  „Winnetou“, volumele II şi III, au mers bine şi „Idiotul“, de Dostoievski şi „Notre-Dame de Paris“, de Victor Hugo. La mare căutare au fost şi cărţile din colecţia de lux. Cel mai bine s-au vândut romanele lui Dickens, Sven Hassel, Theodor Constantin, Vintilă Corbul, Vlad Muşatescu.

la chioşc şi la librărie

Începând de astăzi, veţi găsi cărţile şi DVD-urile „Adevărul“ în librăria  „Adevărul“ de lângă Cinema Patria din Bucureşti sau la chioşcuri.

25.000 este cifra minimă de volume vândute de Editura Adevărul în cele cinci zile ale Târgului de Carte Bookfest.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite