Ana Ularu: "Cred din rărunchi că actorul are nevoie de regizor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Ana Ularu, care este selectată în programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin din 2012 spune că are o nevoie vitală de un regizor care să o modeleze şi să o ajute să îşi descopere personajul.

Ana Ularu (26 de ani) este cel de-al patrulea actor român - după Dragoş Bucur (2010), Maria Popistaşu (2007) şi Anamaria Marinca (2008) - selecţionat la Shooting Stars, un prestigios program internaţional, în cadrul căruia sunt prezentaţi artişti europeni în ascensiune. De-a lungul anilor, programul Shooting Stars a lansat carierele internaţionale ale unor nume precum Rachel Weisz, Moritz Bleibtreu, Cecile de France, Daniel Bruhl, Melanie Laurent, Daniel Craig, Kelly Macdonald, Thure Lindhardt, Franka Potente, Eduardo Noriega, Ludivine Sagnier, Jeremie Renier şi Jasmine Trinca.

Într-un interviu acordat Oanei Ghiţă pentru Mediafax, Ana Ularu vorbeşte despre bucuria de a fi selectată în programul Shooting Stars:

"E ceva foarte mişto. E un program de showcase-ing actori, ceea ce e foarte important, pentru că, uite, mai nou, global, se pune foarte multă energie în actorii tineri. Din păcate, în România, în teatre, e chestia asta că "eşti tânăr, mai stai la coadă şi mai duci o tavă". Că, mă rog, se dau roluri mari şi femeilor, ceea ce e foarte mişto, dar până la urmă să creşti o nouă generaţie de aur ai nevoie să lucrezi cu ea. Asta fac cei de la Shooting Stars. Unde mă bucur nespus că am ajuns. Am ajuns, adică s-au făcut nişte demersuri în afara mea. Adică a fost un juriu acolo internaţional care a ales zece actori. Iar când am aflat... a fost o chestie de genul acesta, adică nici nu am putut să exteriorizez bucuria, pentru că mi s-a părut uluitor, adică e un loc unde au fost actori ca Carrey Mulligan... Acum abia aştept să ajung acolo, să cunosc alţi cineaşti... Este o chestie care îmi place foarte mult, pentru că vreau să lucrez în afara graniţelor. Şi nu la modul că "în străinătate e pavat totul cu lapte şi miere, dar am avut experienţe...".

Citeşte şi un interviu cu Ana Ularu despre "Periferic": „Îmi vine să urlu când aud: «iarăşi un film dezolant românesc»"

Actriţa povesteşte şi despre viitorul său proiect. În 2011 va începe filmările cu regizoarea Anca Damian pentru "O vară foarte instabilă/ A Very Unsettled Summer". "Este un scenariu foarte frumos al lui Philip O Ceallaigh. Iar personajul meu e genul ăla de care mi-e frică de mor, pentru că e un rol foarte greu", mai spune Ana Ularu.

Ana Ularu a interpretat rolul principal din filmul "Periferic", de Bogdan Apetri. A avut unul din rolurile principale în filmul "Italiencele" (2004), de Napoleon Helmis. Actriţa a mai jucat în scurtmetrajul "Turkey Girl", de Cristian Mungiu, din filmul colectiv "Obiecte pierdute/ Lost and Found", în "Hârtia va fi albastră", de Radu Muntean, dar şi în "Tinereţe fără tinereţe", al lui Francis Ford Coppola. Totodată, anul trecut, ea a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din "Periferic", de Bogdan George Apetri. Anul acesta, Ana Ularu a fost membru al juriului Festivalului DaKINO, desfăşurat în noiembrie în Capitală.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite