Actorul în oglindă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 5 şi 10 aprilie, la Bacău se va desfăşura cea de-a şaptea ediţie a Galei STAR, singurul festival de one-man show din România.

Timp de şase zile, la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău va avea loc un festival-concurs cu participare internaţională, la care vor fi prezente nume importante din lumea teatrului românesc.

Şaisprezece actori din România, Japonia, Bulgaria şi Republica Moldova îşi vor disputa premiile puse în joc, în faţa unui juriu format din Irina Petrescu, Tino Geirun şi Catrinel Dumitrescu.

În opinia lui Dan-Marius Zarafescu, unul dintre iniţiatorii evenimentului, alături de teatrologul Carmen Stanciu, Gala STAR „şi-a definit coerent, profesionist şi programatic strategia de dezvoltare şi obiectivele" încă de la prima ediţie, iar ediţia din 2012 nu face decât să continue ce şi-a propus încă din anul 2006: „a identifica acei artişti capabili de curaj şi de forţă în a rosti un text dramatic singuri pe scenă, gândit special pentru un astfel de rol".

Vorbe, vorbe, vorbe...

Structurat pe două niveluri, festivalul propune recitaluri în concurs, urmate, în fiecare seară de recitaluri extraordinare, în afara competiţiei, susţinute de artişti importanţi.

„Vocea umană", cu Oana Pellea, în regia Sandei Manu, producţie a Teatrului Metropolis, rol pentru care actriţa a fost nominalizată la categoria Cea mai bună interpretare feminină la ediţia din acest an a premiilor Uniunii Teatrale din România, şi recitalul extraordinar „Vorbe, vorbe, vorbe...", susţinut de Ion Caramitru, se numără printre momentele cele mai importante ale ediţiei din acest an.

În program se regăsesc, de asemenea, spectacole precum „Moştenitoarea", cu Mihaela Teleoacă, „Puşlamaua de la etajul 13", cu Anca Sigartău, „La Collona infinita", cu Tazio Torrini (Italia), şi „Femeile lui Picasso", cu Yumiko Tsuji (Japonia).

Din programul Galei STAR

- Teatrul Municipal Bacovia din Bacău
- Vineri, 6 aprilie, ora 20.30 „Puşlamaua de la etajul 13", cu Anca Sigartău
- Luni, 9 aprilie, ora 20.30 „Vocea umană", cu Oana Pellea
- Marţi, 10 aprilie, ora 20.30„Vorbe, vorbe, vorbe...", cu Ion Caramitru şi Adrian Naidin (violoncel)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite