Emil Hossu a murit la Teatrul Nottara! Actorul trebuia să joace într-o piesă chiar miercuri seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Emil Hossu a decedat în această seară, medicii SMURD neputând să-l resusciteze după intrarea în stop cardio-respirator.

UPDATE 20.11: SMURD îi acordă îngrijiri actriţei Catrinel Dumitrescu, grav afectată de decesul soţului său.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru agenţia Mediafax că "nu este vorba de o suferinţă gravă a doamnei Hossu, ci mai mult de suport psihic şi moral după aflarea veştii decesului lui Emil Hossu", a spus Opriţa.

Opriţa a explicat că nu se pune problema transportării la spital a actriţei Catrinel Dumitrescu.

Decesul a fost declarat la 19.13.

Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din Bucureşti în jurul orei 18.30.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a spus că medicii au fost chemaţi pentru că actorul Emil Hossu a leşinat, nemaifiind conştient.

Medicii l-au găsit pe actor în stop cardio-respirator şi au început manevrele de resuscitare, care însă nu au reuşit.

Dă click pe imagini pentru a vedea o fotogalerie cu el!

image
image
image

Emil Hossu (70 de ani) era actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pământeni" şi "Balanţa".

Era unul dintre cei mai îndrăgiţi şi cunoscuţi actori români. Într-un interviu, acesta declara: "Sunt maramuresean după mamă, sălăjean după tată, dar stau în București de foarte multă vreme".

Actorii, alături de actriţa Catrinel Dumitrescu, de la Brăila, soţia lui Emil Hossu. Vezi aici mesajele oamenilor de teatru de la "Filotti"!

După ce, ca urmare a Dictatului de la Viena, Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei, familia Hossu s-a mutat la Cluj. Deoarece tatăl său era diplomat, pe 23 august 1945 toată familia a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de an și trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinții s-au întors in România. Casa, o fabrică de ață și mașina le fuseseră confiscate.

În 1948, pentru că fusese diplomat în perioada lui Ion Antonescu, tatăl lui Emil Hossu a fost trimis la muncă forțată la Canalul Dunăre-Marea Neagră, de unde a revenit după 6 luni. La numai 17 ani, Emil Hossu și-a pierdut tatăl, bolnav de cancer.

Pentru că nu avea „origine sănătoasă", Emil Hossu a reușit să intre la ATF abia din a treia încercare.

Hossu era căsătorit cu actriţa Catrinel Dumitrescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite