„Academia Forbes“ caută lideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul Holding a organizat ieri, la ASE, o dezbatere pe teme de lidership, între studenţi şi oamenii de afaceri. Viitorii economişti au vrut să afle care este diferenţa dintre un manager şi un lider sau cine aduce valoare adăugată unui business.

Studenţii Academiei de Studii Economice din Bucureşti i-au avut, ieri, în faţă pe Mircea Tudor, unul dintre oamenii de afaceri din clasamentul „Forbes 500 Miliardari", şi pe Radu Furnică, unul dintre cei mai importanţi recrutori de top manageri din România.

Preşedintele MB Telecom, Mircea Tudor, le-a povestit studenţilor despre cum s-a format profesional, despre cum şi-a început afacerea şi despre cum a reuşit să scoată propiul business, după o luptă de trei ani, din pragul falimentului. Tudor a divulgat şi bugetul de cercetare alocat proiectului care a intrat în istoria inventicii, Roboscan. Apoi, CEO-ul Leadership Development, Radu Furnică, le-a vorbit tinerilor economişti despre cât de importantă este competenţa şi ce nu trebuie să lipsească din CV-ul unui student fără experienţă.


Prima dezbatere din cadrul proiectului „Academia Forbes" s-a concentrat pe ideea de lider. Mircea Tudor le-a transmis studenţilor că lidershipul trebuie recunoscut de grup şi nu ţine de propria percepţie. „Există oameni care au ajuns la conducerea unor companii prin forţa împrejurărilor, dar asta nu înseamnă că sunt şi lideri", a arătat omul de afaceri. Radu Furnică a susţinut opinia lui Tudor şi a spus că cei care se bat cu cărămida în piept că sunt lideri probabil că nu sunt. Recruterul a divulgat şi unul dintre secretele după care selectează cei mai buni manageri: trebuie căutaţi cei care fac mai multe decât spun. „Nu există înlocuitor la competenţă, chiar dacă aceasta se poate simula", a spus Furnică.

Studenţii au fost curioşi şi cu privire la businessul lui Tudor. Omul de afaceri a dezvăluit că proiectul Roboscan - scanerul care ajută la reducerea contrabandei în vămi - a beneficiat de un buget de cercetare de şase milioane de euro. Banii i-a obţinut greu, inclusiv din credite bancare. „Sunteţi tineri. Aveţi curajul de a vă propune obiective foarte înalte", i-a sfătuit Tudor pe studenţi. Omul de afaceri a spus că aşteaptă specialişti în politehnică să-i trimită CV-urile.

Practică la Adevărul Holding

Directorul de Resurse Umane al Adevărul Holding, Oana Barbu, i-a invitat pe studenţi să-şi trimită CV-urile către trustul media. „Există două variante între care cei aleşi pot opta. Fie vor petrece o lună pe anumite proiecte, având în vedere faptul că sunt studenţi şi timpul lor este, în mare parte, ocupat de cursuri, fie lucrează o lună într-unul dintre departamentele Adevărul Holding, pentru a vedea cum funcţionează un trust de presă", a spus Oana Barbu. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite