A răsuflat Nobelul pentru literatură?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posibilitatea unor scurgeri de informaţie în privinţa Premiului Nobel pentru Literatură, acordat în acest an poetului suedez Tomas Tranströmer va fi analizată

Un procuror anticorupţie suedez a anunţat sâmbătă că analizează zvonurile privind o scurgere de informaţii referitoare la laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, devenit marele favorit al pariorilor cu puţin timp înainte de anunţul oficial, relatează AFP, citat de Mediafax.

Procurorul Alf Johansson a afirmat că vrea să stabilească „dacă a existat o scurgere de informaţii în schimbul unei sume de bani, de exemplu", adăugând că vor fi revăzutele datele Academiei suedeze şi că urmează o cercetare a felului în care funcţionează sistemul de pariuri.

Johansson a insistat însă asupra faptului că procuratura nu a deschis o anchetă oficială, ci doar strânge informaţii.

Poetul suedez Tomas Tranströmer a înregistrat o creştere spectaculoasă a cotei la pariuri în Suedia, cu puţin timp înainte ca Academia să îl anunţe, joi, drept laureat al Premiului Nobel pentru Literatură.

Pe site-ul de pariuri britanic Ladbrokes, cota sa a crescut de la 13 la 1 în cursul dimineţii la 1,66 la 1 înaintea anunţului oficial, iar presa suedeză a invocat o posibilă scurgere de informaţii de la Academia suedeză.

Un purtător de cuvânt al filialei suedeze a Ladbrokes a declarat că nu a mai fost înregistrată niciodată o schimbare atât de bruscă a preferinţelor pariorilor.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite