A murit una dintre cele mai talentate pianiste române, Mihaela Ursuleasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pianista română apreciată pe toate marile scene ale lumii, Mihaela Ursuleasa, a decedat miercuri, 1 august, la vârsta de 34 de ani, din cauze încă necunoscute.

Mihaela Ursuleasa s-a născut în 1978, la Brașov, și a fost de mică o pianistă extraordinară, fiind cosiderată un "copil minune". Fiică de muzicieni (tatăl era pianist și cânta împreună cu mama ei la un hotel din Brașov), Ursuleasa a început studiul pianului de la vârsta de 5 ani.


A studiat la Conservatorul din Viena, unde s-a și stabilit ulterior. A câștigat mai multe premii internaționale și a cântat pe marile scene ale lumii, împreună cu mari muzicieni ca Angela Gheorghiu, Lars Voght sau Vadim Repin. În 2010, albumul ei de debut "Piano & Forte" a primit premiul ECHO Klassik la categoria "Înregistrarea solo a anului".


În ziua în care a murit, miercuri, ar fi trebuit să cânte în București, la Ateneu, împreună cu Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal. Cu câteva zile înainte de concert, s-a anunțat că pianista nu va participa, din motive de sănătate.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite