A murit dramaturgul Paul Everac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dramaturgul Paul Everac a murit marţi, la vârsta de 87 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, din cauza unor suferinţe cronice, a declarat pentru Mediafax Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Dramaturgul Paul Everac fusese internat de urgenţă la Spitalul Fundeni din Bucureşti, la sfârşitul lunii septembrie. Everac suferea de mai bine de şapte ani de cancer la prostată.

Luna trecută, în momentul în care i s-a făcut rău, Paul Everac se afla în casa de vacanţă din localitatea argeşeană Podul Dâmboviţei. Acesta s-a dus singur la spital şi a primit îngrijiri medicale.

Paul Everac a fost director al TVR, la începutul anilor ‘90.

Uniunea Scriitorilor îl regretă

Uniunea Scriitorilor din România (USR) transmite, într-un comunicat remis Mediafax, că "prin dispariţia lui Paul Everac, literatura română, lumea literară românească suferă o grea, ireparabilă pierdere".

USR şi filiala sa Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti "anunţă cu profundă tristeţe încetarea din viaţă a cunoscutului dramaturg Paul Everac". Acesta era, din 1960, membru al USR, din partea căreia a primit premiul pentru întreaga activitate în 1986.

Citiţi şi:

VIDEO Paul Everac scrisese poezia „Dacă eu mor"

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite