A murit compozitorul Dumitru Capoianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai importanţi creatori români ai secolului XX, deţinătorul unui Palme d'Or la Cannes pentru filmul „Omuleţul" de Gopo, Dumitru Capoianu a încetat din viaţă joi, 14 iunie, la vârsta de 83 de ani

Dumitru Capoianu s-a născut pe 19 octombrie 1929 şi a fost unul dintre cei mai mari muzicieni ai secolului trecut. A studiat vioara şi compoziţia la Conservatorul din Bucureşti cu cei mai renumiţi profesori ai momentului, printre care Mihail Jora, Mihail Andricu şi Marţian Negrea. Creaţia sa acoperă toate genurile şi, printre compoziţiile sale se numără partituri diverse, de la lied la balet, de la piese instrumentale solo la operetă şi concert.

A fost, de asemenea, pasionat de jazz şi de curentele avangardiste din muzică.

A fost director al Filarmonicii „George Enescu" şi a câştigat prestigioase premii pentru compoziţiile sale, inclusiv Palme d'Or la Cannes pentru filmul „Omuleţul" de Gopo, pentru care a compus muzica.

Potrivit Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Dumitru Capoianu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, la Cimitirul Ghencea Civil.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite