Craiova: Românii, chemaţi la curăţenie generală pe 24 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Let’s do it, Romania!”, care şi-a propus în 2010 să implice într-o singură zi sute de mii de voluntari din toată ţara într-o acţiune de curăţenie în amplasamente din mediul rural, continuă şi în 2011.

Evenimentul pus la punct în 2010 de 10.000 de voluntari din Dolj cu materiale obţinute din donaţii va fi organizat şi anul acesta,pe 24 septembrie, reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale organizatoare sperând că în 2011 numărul celor care se vor alătura proiectului va fi mai mare. "Ne-am propus să atingem cifra de 500.000 de voluntari, faţă de 200.000, câţi au fost în 2010",a spus Cătălin Zamfir, coordonatorul proiectului în Dolj.

Potrivit acestuia, 80% din voluntarii care au participat anul trecut la proiect au fost elevi, însă o mână de ajutor au dat şi 80 de primării din Dolj, Prefectura, Consiliul Judeţean, Agenţia de Protecţia a Mediului şi Garda de Mediu. "Începând de astăzi începem o acţiune de contactare a autorităţilor, de semnare a parteneriatelor cu diverse organizaţii neguvernamentale. Deşi anul trecut, gunoaiele strânse nu au fost sortate, anul acesta vrem să încheiem un acord cu un agent economic interesat din Dolj, iar dacă nu vom găsi înţelegere aici, vom alege un partener din afara judeţului, care va beneficia de aceste gunoaie",a mai spus Zamfir. Acesta a precizat că proiectul va continua anual, până când mediul înconjurător va fi atât de curat încât nu va mai fi nevoie de intervenţia voluntarilor.
Voluntarii se vor putea înscrie, şi în acest an, pe site-ul proiectului "Let's do it, Romania!", care va fi lansat într-o săptămână.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite