Constanta: „Trăiesc ca în ultima zi“, i-a spus Cristian Mărgulescu mamei sale în ajunul morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe lacrimi şi durere în familiile celor doi băieţi morţi duminică seară în tragicul accident rutier de pe şoseaua de centură a Constanţei. Celălalt băiat care a murit în accident, Radu, împlinise 17 ani cu o zi înainte. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

CITEȘTE ȘI
Carnagiu pe șoseaua de centură a orașului

Accident mortal pe centura Constanței

Adolescenţii nu au mai avut nicio şansă. Autoturismul marca BMW cu numărul de înmatriculare DB 10 PRE s-a încolăcit, în urma impactului extrem de violent, pe un stâlp de pe marginea drumului. Culmea ironiei, viaţa tinerilor Cristian Adam Mărgulescu (19 ani) şi Alexandru Radu Alexe (17 ani) s-a sfârşit în faţa unei firme unde se făceau asigurări. Cei doi au murit pe loc, iar prietenul lor, Cătălin Mazilu (15 ani) a fost internat în spital în stare foarte gravă. „Este stabil, dar se află încă la Terapie Intensivă. Este asistat respirator, iar pronosticul este rezervat. Are răni îndeosebi în zona feţei“, a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Constanţa.

Singuri la părinţi

Cristian Adam Mărgulescu, şoferul maşinii, se afla în febra examenului de bacalaureat la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa. Avea o prietenă la Grupul Şcolar Virgil Madgearu, unde învăţa şi celălalt băiat mort în accident, Alexandru Radu Alexe. Suferinţa familiilor este de nedescris, cu atât mai mult cu cât Cristian şi Alexandru erau singurii copii la părinţi.

Cadoul fatal, primit de majorat

Cristian Mărgulescu îşi luase permisul de conducere pe 5 ianuarie, dar îl pierduse acum trei zile, fiind prins de Poliţia Rutieră pe când circula cu 121 km la oră prin Constanţa. Cristian avusese înainte un „motor“ şi primise maşina la majorat. El împlinise 18 ani pe data de 11 decembrie, iar părinţii îi cumpăraseră maşină din primăvară, însă tatăl nu prea vroia să i-o dea. Contactat telefonic, tatăl lui Cristian, George Mărgulescu, era prea devastat pentru a mai putea lega câteva cuvinte.

„Toată lumea este bulversată, şocată. Mama lui m-a sunat la câteva minute după accident şi mi-a spus: «Cristi nu mai e! Anunţaţi colegii!», povesteşte cu lacrimi în ochi diriginta lui Cristian, Doina Munteanu. „S-a grăbit să-şi trăiască viaţa. Mamei lui, învăţătoare, i-a spus cu o zi în urmă «Parcă trăiesc ultima zi». Cristian era un elev extraordinar de deştept, activ, dinamic, olimpic la matematică şi informatică. Nu-i prea plăcea să stea locului, vroia mereu să facă altceva. Chiar şi profesorii se sfătuiau cu el în legătură cu calculatoarele. Stau şi mă gândesc că undeva acolo sus stau prost cu conexiunea la Internet şi l-au chemat pe Cristi“, spune diriginta.

Alexandru Bogdan Radu a fost coleg cu Cristian din clasa a VI-a. „Îi plăcea să trăiască viaţa la maximum, era un tip foarte inteligent. În şcoala generală era mai liniştit, apoi, când a intrat la liceu, s-a schimbat, a devenit mai activ“, rememorează băiatul.

Olimpic naţional la informatică vroia să dea la două facultăţi

Cristian Adam Mărgulescu vroia să dea admiterea la Institutul pentru Tehnologii Avansate şi la Facultatea de Automatică. Excela la informatică şi matematică şi era abonat la fazele naţionale ale olimpiadelor de informatică, iar în clasa a XII-a a mers pe ţară la concursul Cangurul matematic, de unde s-a întors cu premiul al II-lea.

Coincidenţe tragice

Nu este prima dată când Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanţa îşi pierde un elev în împrejurări tragice, în ultimul an de liceu. Acum patru ani, Andrei Zaharia, şi el copil de cadru didactic, murea pe autostrada Constanţa - Bucureşti, la volanul unui bolid. Vara trecută, Bogdan Căciularu, şi el în pragul clasei a XII-a, s-a sinucis aruncându-se de la fereastra camerei după o ceartă cu tatăl său. În noaptea de Revelion, un coleg de-al lui Bogdan, Horia, s-a stins din viaţă răpus de cancer.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite