Un arab vroia să spele 15 milioane de lei prin băncile din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schema gândită de bărbat pare a fi un abine pusă la punct. arabul urma să tranziteze prin intermediul conturilor bancare personale deschise în Republica Moldova, milioanele unor impostori din Emiratele Arabe Unite după care banii urmau calea unor conturi bancare din alte țări.

Planul însă a fost dat peste cap de către Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei care datorită colaborării cu serviciile similare din Marea Britanie, Elveţia, India şi Emiratele Arabe Unite au reușit să contracareze tentativa de legalizare a peste 15,2 milioane de lei proveniți din activităţi infracţionale comise pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Emiratele Arabe Unite au remis mandatul de arest şi extrădare a cetăţeanului arab, deşi suspectul în acest caz deja a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat, Judecătoria din oraşul Abu Dhabi l-a condamnat la ani grei de pușcărie pe cetăţeanul său pentru infracţiuni ce generează bani murdari, care au fost comise pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite