De 1 mai te invităm să trăiești uimitoarea aventură a unui roman de Jules Verne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Uimitoarea aventură a misiunii Barsac“ de Jules Verne
„Uimitoarea aventură a misiunii Barsac“ de Jules Verne

Romanul „Uimitoarea aventură a misiunii Barsac", de Jules Verne, va fi distribuit marți, 1 mai, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la preţul de 39 de lei.

Istoria acestei cărţi pare ea însăşi desprinsă dintr-un roman. Jules Verne a început să scrie povestea „Uimitoarei aventuri a misiunii Barsac" în 1903. Totul se petrecea în Congo. Problema a fost că, la scurt timp, în presa franceză izbucnea un scandal legat de abuzurile autorităţilor franceze împotriva băştinaşilor congolezi.

Desigur, Jules Verne nu şi-a dorit ca romanul său să fie asociat cumva acestui scandal, aşa că s-a hotărât că nu e momentul potrivit să-l publice. Şi-a pierdut şi interesul să ducă povestea la bun sfârşit, aşa că, în 1905, când scriitorul murea, romanul era neterminat. „Uimitoarea aventură a misiunii Barsac" avea să vadă lumina tiparului abia în 1919, în urma demersurilor lui Michel Verne, fiul scriitorului, care s-a ocupat de publicarea operei postume a tatălui său. Michel Verne este şi cel care a terminat romanul, ce avea să apară la Editura Hetzel din Paris.

Având în vedere scandalul care-l împiedicase pe tatăl său să publice cartea, Michel Verne a mutat acţiunea acesteia pe malurile fluviului Niger, în Sudanul francez.

„Uimitoarea aventură a misiunii Barsac" apare împreună cu ziarul „Adevărul Moldova" de marți, 1 mai, la un preț special de numai 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite