Din 20 martie pornim într-o nouă aventură: „Steaua Sudului“ de Jules Verne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trimis de guvernul francez și de Academia de Știinte într-o misiune științifică în Griqualand, o țară aflată pe continentul african, tânărul inginer de mine Cyprien Mr o cunoaște pe Alice Watkins de care se îndrăgostește.

Tatăl acesteia, proprietarul unei mine și deținătorul unei averi impresionante, refuză cererea în căsătorie făcută de Cyprien, considerându-l nepotrivit pentru fiica lui. Deși o cunoaște pe Alice de numai trei luni, Cyprien simte că durerea pricinuită de faptul că trebuie să renunțe la ea nu se va stinge niciodată.

În plus, motivele pentru care cererea lui în căsătorie este respinsa, că n-are avere și nici perspective de a o dobândi, îl mâhnesc și îl jignesc profund, dar îi schimbă totodată concepțiile despre lume și viață.

E momentul în care diamantele, care până în clipa decepției fuseseră pentru el simple eșantioane de carbon, bune să fie expuse în muzee, devin singura cale de ascensiune socială și financiară. Hotărât să joace totul pe o carte, Cyprien începe riscanta aventură a îmbogățirii cu diamante.

„Steaua Sudului" apare marți, 20 martie 2012, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la prețul special de 39 de lei, la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite